TPS:n ja Lauri Korpikosken välejä on käsitelty runsaasti julkisuudessa. Turkulaisseuraa on syytetty Korpikosken eristämisestä joukkueesta ja työpaikkakiusaamisesta.

Viime viikolla TPS julkaisi pitkän puolustuspuheen. Seura kertoi Korpikosken olleen pitkällä sairaslomalla. Lähipäivien aikana hyökkääjän oli tarkoitus liittyä TPS:n vahvuuteen, mutta kolme päivää myöhemmin Korpikoski lainattiinkin ulkomaille.

Vaikka osapuolten tiet ovat erkaantuneet, asia on kaikkea muuta kuin käsitelty. Nyt pelaajayhdistys SJRY on ottanut kovin sanoin kantaa tapahtumiin.

– TPS:n tiedotteen mukaan se olisi tehnyt työpaikkasyrjintäasiassa perusteellisen selvityksen käyttäen apuna ulkopuolista asiantuntijaa. Kyseinen ”ulkopuolinen asiantuntija” on kuitenkin paljastunut seuran omaksi asiamieheksi. SJRY ei pidä selvitystä ulkopuolisena selvityksenä, koska sen laadinnassa on käytetty yhtiön omaa asiamiestä, joka toimii työnantajan edustajana, SJRY.n tiedotteessa kerrotaan.

SJRY:n omat tiedustelut ovat olleet ristiriidassa TPS:n kertoman kanssa.

– TPS:n tiedotteen mukaan se olisi kuullut selvityksen yhteydessä asianosaisia ja pelaajia. SJRY on ollut yhteydessä useaan pelaajaan asian tiimoilta. Tosiasiallisesti selvityksessä ei ole kuultu ainakaan Korpikoskea ja muita viimeisen vuoden aikaisiin tapahtumiin liittyviä pelaajia, SJRY kertoo.

– SJRY:n pelaajilta saamat tiedot tapahtumista poikkeavat merkittäviltä osin siitä, mitä TPS on antanut ymmärtää. Yksikään SJRY:n kuulema pelaaja ei ole vahvistanut tapahtumien menneen TPS:n kertoman mukaisesti, vaan syrjintä ja kiusaaminen on ollut ilmeistä.

SJRY:llä oli myös selvä vaatimus Liigalle.

– SJRY edellyttää ja olettaa SM-liigan tuomitsevan yhteiskunnassamme kaikenlaisen syrjinnän, myös työsyrjinnän. SJRY edellyttää SM-liigan selvittävän perusteellisesti lajin ja sarjan mainetta mustaavien TPS:n vastuuhenkilöiden toiminnan.