Edmonton Oilers teki eilen yllättävän liikkeen. Seura heitti Kyle Turrisin siirtolistalle. Nyt muut NHL-seurat ovat vapaita nappaamaan sentterin ilman siirtokorvausta.

Turris siirtyi Edmontoniin viime kesänä, kun Nashville Predators osti hänen jättisopimuksensa ulos. Turrisin kintereillä oli joukko muitakin seuroja, mutta pelaaminen yhdessä Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin kanssa samassa joukkueessa vei voiton.

Viime kaudella Turris pelasi 27 ottelua tehoin 2+3=5. Hänen 1,65 miljoonan dollarin vuosipalkkaista sopimustaan on jäljellä vielä ensi kauden verran.

Turris muistetaan myös Liigasta. Hän pelasi Kärpissä työsulkukaudella 2012-13. Liiga ei kuitenkaan ollut kanadalaissentterille mieluisa paikka. Hän haukkui sarjan lyttyyn pohjoisamerikkalaiselle lehdistölle.

– Matkustaminen täällä on kauheaa, pahempaa kuin junioriliigoissa. Lennämme Helsinkiin ja hyppäämme bussiin neljäksi-kuudeksi tunniksi ja pysähdymme kolme kertaa kuuden tunnin matkalla ilman mitään syytä. Se on hirveää, Turris laukoi.

– Ruoka täällä on kamalaa. Pelimatkoilla syömme huoltoasemilla, ABC-huoltoasemilla. Olen tosissani. Purkaudumme bussista ja suunnistamme moottoritien vieressä olevalle huoltoasemalle peliä edeltävälle aterialle. Se on naurettavaa.