NHL-joukkueessa muhii yllätys – 25-vuotias maalivahti ottamassa aloittavaa roolia suoraan Tshekin pääsarjasta

© Kuva: Getty Images

Karel Vejmelka on ottanut ensiaskeleet tämän NHL-kauden komeetaksi. Ensimmäisessä ottelussaan taalaliigassa hän torjui voittolaukauskisassa häviämässään ottelussa 32 laukausta 33 kohtaamastaan kudista.

Arizona Coyotesissa ykkösvahtina kauteen lähtenyt Carter Hutton sen sijaan on aloittanut todella alakuloisesti. Avausottelussa torjuntaprosentti oli 69,2 ja toisessa ottelussa hänet kutsuttiin vaihtopenkille kesken kaiken päästettyään viisi maalia noin viidessä minuutissa. Torjuntaprosentti on tältä kaudelta kokonaisuudessaan lukemissa 70,2.

Vejmelka on siis hyvää vauhtia ottamassa aloittavan maalivahdin roolia Coyotesin maalin suulla. Tätä voi kutsua yllätykseksi, sillä vielä pari kautta sitten hän pelasi osittain lainalla Tshekin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Viime kaudellakaan Vejmelka ei ollut vielä aivan huipulla, sillä otteet eivät poikineet kutsua edes Euro Hockey Tourille. 25-vuotias oikeassa kädessä hanskaansa pitävä tshekki on kutsuttu EHT:hen kahdesti kolmosvahdiksi, mutta maajoukkueotteluita ei vielä tilillä ole.