Hurja kaappaus! Ässien haaviin KHL:stä tuttu kiekkotähti – ”Iso persoona pukukopissa”

© Kuva: Getty Images

Porin Ässät tiedottaa solmineensa loppukauden kattavan sopimuksen puolustaja Shawn Lalonden kanssa.

31-vuotias kanadalainen on pelannut kahdella viime kaudella KHL:ssä. Lalondella on myös merkittävää kokemusta DEL-sarjasta ja SHL:stä.

– Olemme etsineet puolustajaa elokuusta alkaen. Heinäkuun lopun jälkeen ulkomailta on siirtynyt Liigaan vain yksi ulkomaalainen puolustaja, vaikka moni organisaatio hakee pelaajia. Se kertoo markkinoista kaiken tällä hetkellä. Siksi olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme ilmoittaa tänään Shawn Lalonden vahvistavan joukkuettamme loppukauden mittaisella sopimuksella, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi seuran tiedotteessa.

Lalonde on voittanut kolme kertaa Saksassa DEL-liigassa puolustajien maalipörssin ja kerran puolustajien pistepörssin. Hän teki parhaalla KHL-kaudellaan (2019-20) 54 ottelussa tehopisteet 7+19 =26.

– Shawn on pelannut miltei kymmenen vuotta Euroopan huippusarjoissa ja tuo rutkasti kokemusta, johtajuutta, taitoa ja fyysisyyttä meidän puolustukseemme. Katsoimme valmennuksen kanssa hänen otteitaan viime kaudella KHL:n pudotuspeleissä ja jos siellä pystyy pelaamaan laadukkaasti KHL:n huippuja vastaan, voidaan odottaa laadukasta peliä myös liigakaukaloissa, Kerttula kertoo.

– Shawn on iso persoona pukukopissa, maineeltaan hyvä joukkuekaveri, joka haluaa voittaa joka ilta. Hän on erittäin kilpailullinen kaveri. Saimme hyvää palautetta Shawnista niin Venäjältä, Ruotsista kuin Keski-Euroopastakin. Venäjällä hänellä oli iso rooli kentän ulkopuolella, kun hän liimasi paikallisia pelaajia ja ulkomaalaisia yhteen. Hänellä on laadukkaat kiekolliset ratkaisut, rohkeus pelata kiekolla ja omaa todella painavan laukauksen.

– Shawn on pelannut viimeksi syyskuun puolessa välissä, joten menee muutama viikko, että hän pääsee pelituntumaan. Hän on pelannut KHL:ssa yli 20 minuuttia ottelua kohden, joten odotamme hänen ottavan ison roolin meidän joukkueestamme.

Lalonde lupaa tuovansa Ässille apuja niin hyökkäyspeliin, kuin myös puolustukseen.

– Pelaajana olen monipuolinen, pystyn auttamaan joukkuetta hyökkäyspäässä ja kiekollisessa pelissä, mutta pelaan vahvasti myös puolustuspäässä. Astun myös tarvittaessa esiin puolustamaan joukkuekavereita, Lalonde kertoo.

– Suomen sarja on erittäin tasokas ja joka vuosi sieltä siirtyy hyviä pelaajia NHL:ään ja KHL:ään, hän jatkoi.

LUE MYÖS: Liiga-seura rysäytti pelaajahankinnan: Haaviin pistelinko rapakon takaa – ”Nopeus on pelityylini”

LUE MYÖS: Se tapahtui! NHL:ssä kasattiin täysin suomalainen ykkösketju

LUE MYÖS: Lähde: Näin paljon Mikko Lehtonen tienaa KHL:ssä – mikä alediili!

Florida on valmista kauraa! ⭐️⭐️⭐️⭐️