HIFK:n tie nousi pystyyn CHL:ssä – Micke-Max Åstenilla keitti pelissä yli, Ville Peltonen tyynen oloisena: ”Oli hyvää oppia”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n mollivoittoinen alkukausi sai jatkoa tiistaina CHL:n puolella joukkueen taipuessa Frölundalle 1-4. Samalla päättyi helsinkiläisten CHL-tarina, kun joukkue jäi alkulohkossa kolmanneksi kahdeksan pisteen saaliilla.

Kun ruotsalaisjoukkue oli painellut kahden maalin karkumatkalle jo avauserässä, näytti vati menevän nurin HIFK-leirissä täysin. HIFK lisäsi sosiaaliseen mediaan videon, joka kuvasti tunnetta paljon – Micke-Max Åsten (arkistokuvassa) oli löytänyt isäntien Johan Sundströmistä nahistelukumppanin ensimmäisen tauon alla.

Toinen erä meni maaleitta, mutta viimeisen kaksikymppisen aikana Frölunda tuhosi helsinkiläisten jatkohaaveet lopullisesti.

– Pelin taso oli erinomainen. Frölunda ansaitsi voiton, he olivat todella hyviä. Tämä oli meille hyvää oppia ja saimme paljon irti tästä. Nämä ovat hyviä pelejä, HIFK-luotsi Ville Peltonen oli luetellut CHL:n tiedotteessa.

– Tiedämme nyt paremmin sen, että missä meidän pitää parantaa.

Liigassa vasta yhdeksäntenä keikkuvan joukkueen olisi hyvä parantaa pian, ja nopeasti siihen sauma tuleekin. Joukkue punnitsee torstaina toisen CHL-porukan, Tapparan kotonaan.