Calgaryssa päättyneissä jääkiekon naisten MM-kisoissa saatiin hämmentävä loppuratkaisu finaalissa, jossa kohtasivat tuttuun tapaan Kanada ja USA. Ensiksi mainittu iski kiekon jatkoerässä naapurinsa verkkoon, mutta peli jatkui tovin.

Maalari Marie-Philip Poulin oli ikään kuin juhlivinaan, mutta suurin osa kaukalossa olleista jatkoi pelaamista. Kiekko kilahti sisään ja ulos niin tulisesti, ettei tuo toki ollut ihme – vaikkakin oheiselta videolta näkee, että laukaus oli päivänselvä maali.

– Tiedostin kyllä tavallaan, että se oli maali. Mutta sitten summerin kuullessamme tunne oli hieno. Voitto-osuman tekeminen kotona Calgaryssä oli kiehtovaa, peräti kolme kultaista maalia urallaan MM- ja olympiakisoissa latonut Poulin sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Hetki vedon jälkeen maalisummeri siis törähti ääneen merkiksi siitä, että kiekko todellakin kävi verkossa. Siitä alkoivat Kanadan ensimmäiset MM-kultajuhlat sitten vuoden 2012 jatkoerän 3-2-voitolla. Yhdysvallat oli vienyt sittemmin mestaruuden peräti viidesti putkeen.

Finaali oli aikamoinen draama, sillä USA johti ensimmäisellä tauolla 2-0.

– Ihan rehellisesti sanottuna olimme tyytyväisiä tullessamme koppiin ensimmäiselle tauolle. Ei siinä tietysti halua tappiolla olla, mutta pelasimme siten, kuten tarkoitus olikin. Olimme rauhallisia ja uskoimme tähän, finaalissa messevät tehot 1+2 latonut Brianne Jenner kertoi.

Naisten seuraava arvokisaturnaus pelataan ensi helmikuussa, kun vuorossa ovat Pekingin olympiakisat.