SaiPa tiedotti verkkosivuillaan tiistaina, että se jäädyttää todellisen seuraikoninsa Ville Kohon pelinumeron 8 tänä syksynä. Jäädytys tapahtuu lauantaina 30.10. ennen kello 16:00 alkavaa SaiPa-Kärpät-ottelua.

Kohon pelipaita on SaiPan seurahistorian neljäs paita, joka nousee Kisapuiston kattoon. Muut pelaajat, jotka ovat saaneet paitansa hallin kattoon, ovat Lalli Partinen, Petri Skriko sekä Heikki Mälkiä.

39-vuotias Koho pelasi koko uransa ajan SaiPassa. Hän pelasi Liigassa 19 kauden aikana yhteensä 853 runkosarja- ja 48 pudotuspeliottelua. Koho on pelannut eniten Liiga-otteluita SaiPan paidassa. Lisäksi hän löytyy Liigan kaikkien aikojen ottelutilastosta sijalta 15.

Koho kuului SaiPan kapteenistoon 14 kauden ajan, joista 12 kautta hän kantoi kapteenin C-kirjainta rinnassaan.

– Lämmittää todella sydäntä, että rakastamani seura osoittaa tällä tavalla kunniaa pitkälle uralleni. Eniten odotan sitä, että saan jakaa tämän illan Kisapuiston yleisön kanssa, joka on antanut paljon hienoja hetkiä ja muistoja, Koho kommentoi seuran tiedotteessa.