Vaasan Sport tiedotti verkkosivuillaan, että kanadalaispuolustaja Nicholas Canade ei jatka enää joukkueessa. 21-vuotias puolustaja saapui seuraan koeajan sisältävällä sopimuksella viime keväänä.

– Hänellä oli tryout sopimus ja yhteisten keskustelujen myötä tulimme siihen tulokseen, että hän ei ole vielä valmis pelaaja Liigaan. Hänellä on oppimisprosessi vielä kesken ja tällä hetkellä on parempi, että hän jatkaa oppimista alemmalla tasolla. Hän on potentiaalinen pelaaja ja varmasti tulevaisuudessa tulee valloittamaan kovempiakin Liigoja. Kiitämme Nickiä yhteisestä ajastamme ja toivotamme onnea tulevaisuuteen, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kommentoi seuran tiedotteessa.

Canade löysi jo uuden osoitteen, nimittäin Mestis-seura RoKi tiedotti tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksen puolustajan kanssa.

– Nickillä on poikkeukselliset lahjat luistelussa, ja hän on erittäin hyvä kiekollisessa pelissä. Kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on vielä kehitettävää. Nick koki että RoKi on hänelle paras paikka kehittyä pelaajana. Hienoa saada Nick meidän remmiin, RoKin päävalmentaja Maso Lehtonen sanoi seuran verkkosivuilla.

Kanadalaispakki on ehtinyt tällä kaudella pelaamaan Sportin U20-joukkueessa viiden ottelun verran, joissa syntyi yksi maali. Mestiksessä hän pelasi hieman jo viime kaudellakin, sillä hän edusti KOOVEEta neljässä ottelussa ilman pisteitä.

Canade pelasi OHL:ssä kolme kautta ennen saapumistaan Suomeen. Viimeisin kausi oli erityisen tehokas, sillä 51 otteluun hän paukutti komeat 40 tehopinnaa.