HIFK:n CHL-avauksessa sveitsiläistä ZSC Lionsia vastaan nähtiin pelottava tilanne, kun helsinkiläisten nuori puolustaja Otto Salin kolattiin jäähän Lions-hyökkääjä John Quennevillen toimesta.

Hän ajoi kauan sitten kiekosta luopunutta Salinia suoraan päähän, ja tuomarit lätkäisivät kanadalaishyökkääjälle mojovan rangaistuksen 5+20-minuuttia.

Lopulta liikkumaan päässyt Salin talutettiin omin jaloin takaisin pukuhuoneeseen HIFK:n lääkäreiden avustuksella. Sen jälkeen pelissä lensivätkin sitten telkät pöntöistä kaikkialle ja totaalisesti.

Päätöserässä tappelivat ensiksi Sven Andrighetto ja Micke-Max Åsten siten, että hanskat pysyivät käsissä muiden tavaroiden lentäessä Kuuta kiertävälle radalle.

HIFK:n Åsten oli mukana samoissa puuhissa viimeisellä minuutilla. Hän otti matsia Christian Martin kanssa urakalla. Kahakassa eivät vieläkään meinanneet hanskat lentää, mutta takominen oli kovaa.

Ajassa 59.53 isäntien Justin Azevedo ja vieraiden Rony Ahonen saivat kakkoset väkivaltaisuudesta sekä kotijoukkueen Phil Baltisberger käytöskympin. Kuten C Moren selostaja Mika Saukkonenkin totesi, kuului kentällä jostakin suusta se kuuluisa F-kirjaimella alkanut kansainvälinen kahden sanan toivotus.

Summerin törähtäessä toistensa turpavärkeissä kiinni olivat sveitsiläisten Reto Schappi ja HIFK:n Kasper Kotkansalo, joka näytti olevan jo edellisessä tilanteessa lähdössä valssaamaan. Lopun takominen oli kuumin kaikista.

Jäähyminuutit kirjattiin kotijoukkue ensiksi mainittuna 139-93 (=232).

Itse pelin HIFK voitti 3-0 Otto Paajasen, Ahosen ja Jere Innalan niiteillä.