Liigan selostajana toimiva Aleksis Ärje kertoi Iltalehdelle joutuneensa liikenteessä vaaralliseen läheltä piti -tilanteeseen perheensä kanssa.

Kesän aikana myös pesäpalloa selostanut Ärje oli heinäkuun lopulla työmatkalla Imatralta Kankaanpäähän. Hänen avovaimonsa ajoi autoa ja kyydissä oli myös parin seitsemän kuukauden ikäinen tytär.

Nastolan kohdalla vastaan tuli henkilöauto, jonka kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan ja ajautui väärälle kaistalle. Se oli hyvin lähellä osua Ärjen edellä ajavaan autoon, mutta kuin ihmeen kaupalla tämä onnistui hieman väistämään ja vastaan tuleva auto ajautui pientareelle aivan Ärjen auton edestä.

– Istuin auton takapenkillä tekemässä läppärillä töitä avovaimoni ajaessa ja tyttäremme ollessa turvaistuimessa takapenkillä. Muistan kuinka olin juuri käymässä läpi Kankaanpään Mailan Lauri Vierimaan pesäpallotilastoja, kun vaimoni huudahti etupenkiltä tapahtumaketjun alkaessa, Ärje kommentoi Iltalehdelle.

– En ehtinyt tuossa hetkessä tajuta oikein mitään, sillä kaikki tapahtui muutamassa sekunnissa. Arvonta meni onneksi onnellisesti, luoti tuli väistettyä.

Kävi ilmi, että pientareelle suistuneen auton kuljettaja oli nukahtanut rattiin. Kaikkien tapahtumasarjan osapuolten onneksi tilanne ei johtanut yhteenkään henkilövahinkoon, mitä voidaan pitää jopa melkoisena ihmeenä.

Vasta myöhemmin Ärje alkoi sisäistämään tilannetta paremmin.

– Tapahtunut alkoi hahmottua kunnolla, vapina iski kieltämättä päälle. Tajusin miten lähellä oli kuolema, halvaantuminen tai muutoin vakava loukkaantuminen. Sellaisen miettiminen veti hiljaiseksi.

Ärjen henkilöauton kojelaudalla ollut kamera kuvasi talteen koko tilanteen. Video on nähtävillä Iltalehden tekemässä jutussa.