Jääkiekon MM-kisat
Suomi – USA
Maanantai 23.08. klo 04:30

Naisleijonien urakka ei varsinaisesti helpotu kovan avausottelun jälkeen, sillä Kanadan jälkeen vastaan tulee turnauksen toinen ennakkosuosikki USA. Kanadaa vastaan Suomi väläytteli jättiyllätystä, mutta emäntien rumputuli oli lopulta liikaa. Avausottelun esitystä ei kuitenkaan tarvitse hävetä – ottelu oli hyvä esitys sukupolvenvaihdosta tekeviltä Naisleijonilta.

Nelli Laitinen ja Minttu Tuominen veivät Suomen ensimmäiselle erätauolle kahden maalin johdossa. Toisessa erässä Kanada otti pelin kontrollin täydellisesti ja Anni Keisala joutui torjumaan erässä 23 kertaa. Kolmanteen erään mentiin tasatilanteessa, ja lopulta Kanada oli ratkaisevan verran vahvempi. Suomen esitys oli kuitenkin sitkeä, ja joukkue saa puhtaat paperit.

USA voitti Sveitsin vain 3-0, mutta laukaukset ottelussa kirjattiin peräti lukemin 58-10. Brianna Decker sekä Coyne Kendall olivat ottelun tehonaiset ja kirjasivat molemmat 1+1 tehot. Jenkit dominoivat ottelua selkeästi, ja voittomarginaali olisi voinut olla tuntuvasti suurempikin. Naisleijonien vastus ei siis tule helpottumaan sunnuntaiyönä.

Lyö vetoa ottelusta:

Kanadaa vastaan lunastettiin tasoitusvedolla, eikä voittavaa taktiikkaa ole syytä vaihtaa. Luisteluvoimainen Suomen joukkue on altavastaaja, mutta tasoitusvetoa kannattaa silti yrittää jenkkejäkin vastaan. Vetosuositus on Tasoitusveto, Suomi +2.5 kertoimella 2,32.