Kanadan valmennustiimi ensi talvena pelattaviin Pekingin olympialaisiin on nyt selvillä. Ryhmästä löytyy paljon osaamista ja kokemusta NHL:stä.

Joukkueen päävalmentajaksi nimettiin 53-vuotias Jon Cooper. Hän johdatti Tampa Bay Lightningin kahteen edelliseen Stanley Cupin voittoon. Tampaa hän on luotsannut edellisen yhdeksän kauden ajan. Kanadan päävalmentajana hän on toiminut myös vuoden 2017 MM-kisoissa, joista lopputuloksena oli hopeamitali. Lisäksi World Cupissa Cooper oli Pohjois-Amerikan nuorten joukkueen apuvalmentajana vuonna 2016.

Cooperin apuvalmentajiksi nimettiin muita NHL:n päävalmentajia. He ovat Boston Bruinsin Bruce Cassidy, Vegas Golden Knightsin Peter DeBoer sekä New York Islandersin Barry Trotz.

53-vuotias DeBoer ja 59-vuotias Trotz ovat olleet maajoukkueen mukana ennenkin. Molemmat ovat kokeneet neljät MM-kisat Kanadan apuvalmentajana. Palkintokaapista löytyy yksi maailmanmestaruus kummaltakin herralta. 56-vuotias Cassidy ei sen sijaan ole valmentanut maajoukkueessa aiemmin.

Hockey Canada

@HockeyCanada
Beijing2022 coaching staff ✅

Jon Cooper will lead Canada’s Men’s Olympic Team as head coach, working alongside assistants Bruce Cassidy, Peter DeBoer and Barry Trotz.

@BCHockey_Source | @HEOhockey | @OHFHockey | @hockeymanitoba