Suomea Tokion olympialaisten yleisurheilussa elokuun alusta alkaen edustava moukarinheittäjä Wilma Murto kertoi ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa yllättävästä yhteistyökumppanista. Uransa lopettanut, olympialaisten hopea- ja pronssimitalisti Jussi Jokinen on yhteyksissä seivästähden kanssa.

Jokinen tukee Murtoa lähteen mukaan vuosittain noin 12 000 eurolla. Se taasen on noin neljännes hyppääjän budjetista.

– Jussi otti minuun ja valmentajaani yhteyttä vuoden 2016 Rion olympialaisten jälkeen. Hän vain halusi auttaa, koska hän tajusi, että ammattilaisurheilijalla voi olla vaikeampaa yksilö- kuin joukkuelajissa, Salon Kuusjoelta kotoisin oleva suomalainen kertoi.

Parhaimmillaan 471 hypännyt Murto oli hämmentynyt Kalajoelta lähtöisin olevan Jokisen tarjouksesta.

– Jussi kysyi, että olisiko tukeminen ookoo. Sanoin, että mielellään. Se on sellaista, josta ei kieltäydytä. Sen puhelun jälkeen minun piti puristaa itseäni käsivarresta.

– Hän pistää aina joskus viestejä toivottaen onnea ja niin edelleen.

23-vuotias Murto aloittaa urakkansa Tokiossa Suomen aikaa 2. elokuuta kello 13.20 seipään karsinnalla.

– Jussi on erittäin mukava tyyppi ja olen todella kiitollinen. Kyse ei ole vain rahasta, vaan olen kiitollinen, että hän uskoo minuun. Se merkitsee niin paljon.

Urallaan esimerkiksi alle 20-vuotiaiden MM- ja EM-pronssia voittanut hyppääjä voi Tokiossa olla parhaalla mahdollisella onnistumisella lähellä kärkeä. Toki vuodet, kisat ja olosuhteet eivät ole veljiä keskenään, mutta Murron ennätys 471 olisi tuonut edellisistä olympiakisoissa viidennen sijan.

Urallaan NHL:ssä yli 1 000 ottelua pelannut Jokinen pelasi viimeiset reilut kaksi kautta Oulussa. Olympiahopeiden ja -pronssien lisäksi hän voitti esimerkiksi MM-hopeaa ja kaksi -pronssia sekä kaksi Suomen mestaruutta.