Kanadalaislupaus Logan Mailloux, 18, nousi äskettäin otsikoihin, kun hän kertoi jättäytyvänsä pois NHL:n varaustilaisuudesta Ruotsissa tapahtuneen välikohtauksen takia.

Ruotsissa nousi viime marraskuussa iso kohu, kun tapahtuma-aikaan 17-vuotias jääkiekkoilija jäi kiinni tytön salakuvaamisesta suuseksin aikana ja kuvien välittämisestä joukkuetovereilleen Snapchat-sovelluksen avulla.

Uhri oli seksuaalisessa kanssakäymisessä omasta tahdostaan, mutta ei ollut tietoinen kuvaamisesta. Pelaaja sai lopulta sakot, ja moni saattoi kuvitella, ettei nollakolmosella ole asiaa NHL:ään tämän vuoden draftissa.

Vaan toisin kävi. Montreal Canadiens nappasi pelaajan riveihinsä ykköskierroksen lopulla numerolla 31. Ennakkoarviot olivat vieneet isokokoista pakkia toiselle kierrokselle.

Nyt Habs perusteli valintaansa kotisivujensa tiedotteessa.

– Organisaatio valitsi lupaavan jääkiekkoilijan ja nuoren miehen, joka myönsi äskettäin vakavan virheen. Canadiens on tietoinen tilanteesta eikä vähättele tekojen vakavuutta. Hänen julkinen ulostulo oli aito ele huonosta käytöksestä ja ensimmäinen askel henkilökohtaisella taipaleella.

Sitten Canadiensista kerrottiin, että joukkue sitoutuu antamaan pelaajalle keinot kasvuun ja kehitykseen.

Peluri vietti viime kauden Ruotsin HockeyEttanin SK Lejonissa lainalla. Kauden 19 peliä toivat pisteet 7+8=15 (-14).

LUE MYÖS:
Ei tällaista usein nähdä: Suomalaisia ei huudettu avauskierroksella – samalla meni monen vuoden putki poikki

Totaalinen lässähdys: Avauskierroksella ei napattu NHL:ään yhtäkään suomalaista – ruotsalaisilta huikea rynnistys