Lauantaiyönä järjestetyn NHL:n varaustilaisuuden ykköskierros muodostui suomalaisittain totaaliseksi lässähdykseksi, kun yksikään sinivalkoinen pelaaja ei kuullut nimeään. Ennakkoon vahvimmilla olivat Aatu Räty ja Samu Tuomaala, mutta ykköskierroksen nimiksi useissa eri medioissa arvioidut pelaajat joutuvat odottelemaan nimeään myöhemmälle viikonloppuun muille kierroksille.

Yliopistosarja NCAA:ta yhdysvaltalaisessa Univ. of Michigan -joukkueessa viime kaudella pelannut Owen Power on taalaliigan tuorein ykkösvaraus. Alkukesän MM-kisoissa Kanadan väreissä maailmanmestaruuden voittanut peluri päätyi täten Buffalo Sabresiin.

Lähes kaksimetrinen ja vajaat satakiloinen pakki oli pitkään ja monen asiantuntijan papereissa ykkösvaraus, joten lauantaiyö ei tarjonnut mitään jättimäistä sensaatiota.

Kakkosena meni jenkkisentteri Matthew Beniers uusimman tulokkaan, Seattle Krakenin riveihin ja kolmosena kanadalainen keskushyökkääjä Mason McTavish Anaheim Ducksiin.

Euroopan kärkinimiksi nousi ruotsalaiskaksikko Simon EdvinssonWilliam Eklund. Pakki ja hyökkääjä päätyivät kuudentena ja seitsemäntenä Detroit Red Wingsin ja San Jose Sharksin leiriin.

Lisäksi Ruotsista huudettiin Isak Rosenin (14., Buffalo Sabres), Jesper Wallstedtin (20., Minnesota Wild), Fabian Lysellin (21., Boston Bruins) ja Oskar Olaussonin (28., Colorado Avalanche) nimet.

Suomalaisittain avauskierroksen mielenkiintoisimmaksi nimeksi nousi JYPissä Liigaa viime kaudella pelannut, ja Minnesota Wildin haaviin 26:ntena päätynyt Carson Lambos. Hän pelasi hurrikaanipaidoissa kaksi matsia pisteittä, JYPin A- ja B-junioreissa saldo oli 15 pelissä 2+12=14.