Mitä ihmettä? NHL:ssä leivottiin melkoinen ”ryöstökauppa” – jopa GM piikitteli vastapuolta

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanes ja Detroit Red Wingsin torstaina tekemä vaihtokauppa on ällistyttänyt monia.

Hurricanes lähetti vaihtokaupassa sensaatiomaisesti viime kaudella pelanneen maalivahtinsa Alex Nedeljkovicin Detroitiin ja sai vastikkeena pelkästään kolmoskierroksen varauksen ja UFA-vahti Jonathan Bernierin.

Vaihtokauppaa ällisteltiin sosiaalisessa mediassa paljon, sillä vielä viime kaudella Nedeljkovic nappasi kiekkoja hurjalla torjuntaprosentilla 93,2.

– Olen todella pahoillani Hurricanes-fanien puolesta – tulevaisuuden ykkösvahdin kauppaaminen on anteeksiantamatonta. Nedeljkovic oli toisen kierroksen varaus, jonka kehittämiseen he käyttivät useita vuosia ja nyt he saivat vastikkeena vain kolmannen kierroksen varauksen? Millä planeetalla tämä käy järkiinsä, NHL-toimittaja Andy Strickland ihmetteli kauppaa Twitterissä.

Jopa vaihtokaupan viimeistellyt Red Wingsin GM Steve Yzerman antoi pientä piikkiä Carolinan suuntaan.

– Teidän täytyy kysyä heiltä, miksi he kauppasivat hänet niin mieluusti pois, Yzerman näpäytti, kun häneltä kysyttiin vaihtokaupasta.

NHL:n sisäpiiritoimittaja Frank Seravallin mukaan Nedeljkovic oli vaatinut Hurricanesilta 3,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Hurricanes ei kuitenkaan suostunut tähän, joten seuran päätös oli päästä eroon potentiaalisesta ykkösvahdistaan.

Nedeljkovic rustasi torstaina Red Wingsin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joka tuo hänelle kolmen miljoonan dollarin vuositulot.

Hurricanesin maalivahtitilanne on nyt sepposen selällään. Joukkueen maalivahtien palkkakuningas on tällä hetkellä Ilveksen Eetu Mäkiniemi, joka nettoaa tulokassopimuksellaan NHL:n puolella 867 500 dollaria kaudessa.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004