Liigassa yli 800 ottelua pelannut puolustaja vaihtaa jälleen osoitetta – uusi seura löytyi Ranskasta

Liigassa yhteensä yli 800 ottelua urallaan tahkonnut puolustaja Jyri Marttinen siirtyy ensi kaudeksi pelaamaan Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Miehen uusi joukkue on Drakkars de Caen.

Viime kausi sujui 38-vuotiaalta konkarilta kolmessa eri joukkueessa ja maassa. Alkukaudella hän pelasi Suomessa kakkosdivisioonassa Pelikaaneissa. Sitten hän siirtyi Slovakian pääsarjaan HC Detvaan ja sieltä tie vei vielä loppukaudeksi Puolan pääsarjaan GKS Katowicen joukkueeseen.

Liigassa Marttinen on edustanut urallaan JYPiä, Pelicansia, Ässiä ja Lukkoa. Hän oli mukana voittamassa Suomen mestaruutta keväällä 2013 Ässissä. Silloin puolustaja ratkaisi mestaruuden kuudennessa finaaliottelussa Tapparaa vastaan, kun hän nousi hyökkäysalueelle omista ja heitti helponnäköisen roikkukiekon maaliin ohi hölmistyneen Tappara-vahti Juha Metsolan.

Marttinen oli mukana Leijonien MM-hopeajoukkueessa keväällä 2014. Hän pelasi silloin turnauksessa kymmenen ottelua ilman tehoja. Maajoukkueurallaan hän on saavuttanut myös pronssimitalin nuorten MM-kisoista vuonna 2002.