Heinäkuu on Liigassa yleisesti loma-aikaa, jolloin ei siirtomarkkinoilla juuri tapahtumia ole. Nyt onkin hyvä aika spekuloida pelaajia, jotka voisivat mahdollisesti tehdä sopimuksen Liigaan. Tässä mielenkiintoisimmat, vähintään jossain määrin realistiset vaihtoehdot Ruotsista.

Olli Palola

Kauden 2014-15 Liigan jättänyt Olli Palola on pelannut lähtönsä jälkeen kuuden kauden aikana viidessä joukkueessa. Kulunut kausi meni SHL:n Rögle BK:ssa kohtuullisin tehoin, mutta 43 ottelun pisteet 12+14=26 eivät oikeuta enää Ruotsin siirtomarkkinoiden kuumimpien perunoiden joukkoon, mutta Liigassa 33-vuotiaalla hyökkääjällä luulisi olevan vielä vientiä.

Jakob Forsbacka Karlsson

Useat Liiga-joukkueet ovat valitelleet sentterimarkkinoiden ohuudesta. Jakob Forsbacka Karlsson voisi olla tähän vajeeseen hyvä haku. Boston Bruinsin kakkoskierroksen varaus palasi kotimaahansa Pohjois-Amerikasta puoleksi NHL:ssä pelatun kauden jälkeen. Paluu ei ole sujunut ihan odotusten mukaisesti, sillä kahden SHL-kauden aikana 24-vuotias ruotsalainen keräsi 90 ottelussaan vaatimattomat tehot 10+16=26.

Epätasaisuuden kanssa edelleen taisteleva Forsbacka Karlsson aloitti tammikuussa Färjestads BK -uransa 10 ottelun pisteettömällä putkella, teki kahdeksan pistettä yhdeksään peliin ja päätti kautensa 10 ottelun pätkään, jonka aikana pistesarakkeeseen kertyi vain yksi syöttöpiste. Liigan tasolle hänen hankintansa olisi silti ainakin paperilla sopiva haku.

Linus Nässen

Jukureihin toukokuussa yhdistetty Linus Nässen on edelleen vapaalla jalalla. Florida Panthersin kolmannen kierroksen varaus pelasi kuluneella kaudella 33 SHL-ottelua päättäen kevään Växjö Lakersin kanssa mestaruusjuhliin. 23-vuotiaan pakin rooli vaihteli kauden aikana lähes 20 minuutin peliaikaa pelaavasta runkopuolustajasta penkkiä kuluttavaksi seiskapakiksi.

Jussi Rynnäs

Jussi Rynnäksen SHL-pesti Linköping HC:n kanssa ei mennyt ihan nappiin. Seitsemän ottelua reilun 85 prosentin torjuntavarmuudella pelannut suomalainen passitettiin loppukauden lainalle sarjatasoa alemmaksi Södertälje SK:hon.

34-vuotias maalivahti oli jo sopinut ensi kaudesta Itävallan pääsarjajoukkue Black Wings Linzin kanssa, mutta sopimus purettiin henkilökohtaisista syistä. Jos henkilökohtaiset syyt eivät estä pelaamista, vaan ulkomailla asumisen, voisi Rynnäs olla sopiva vaihtoehto kokemattoman maalivahdin kirittäjäksi.

Josh Ho-Sang

Viimeisenä todellinen jokerikortti. Josh Ho-Sang on New York Islandersin ykköskierroksen varaus, jonka ura oli nousukiidossa kahden ensimmäisen ammattilaiskauden jälkeen. Pommiin nukkumiset ja muu kurittomuus leimasi kuitenkin taitavan hyökkääjän uraa, ja lopulta NHL-läpimurto jäi toistaiseksi tekemättä.

Ho-Sang on monen käänteen jälkeen edelleen Islandersin sopimuspelaaja, mutta on pelannut kuluneen kauden pätkälainoilla SHL:ssä. Yhdeksän ottelua Örebro HK:n ja Linköping HC:n paidassa ovat kerryttäneet pisteitä lukemiin 2+1=3. Ho-Sang olisi näistä hankinnoista se suurin riski, mutta myös samaan aikaan epätodennäköisin. Onnistuessaan hän olisi eittämättä Liigan paras pelaaja.