Tshekin pääsarjassa Extraligassa pelaava HC Vitkovice on tehnyt try-out-sopimuksen suomalaishyökkääjä Mikko Lehtosen kanssa.

34-vuotiaalta espoolaislähtöiseltä pelimieheltä jäi viime kausi kokonaan pelaamatta. Sitä edellisellä kaudella hän kiekkoili ensin EBEL-liigassa Fehervar AV19:n riveissä, jossa 33 otteluun hän teki 14 pistettä. Loppukaudeksi hän siirtyi Ranskaan Rouenin joukkueeseen, jossa hän paukutteli kymmenen pinnaa kahdeksaan peliin.

Boston Bruins varasi Lehtosen 3. kierroksella kesällä 2005. NHL:ssä hän on päässyt pelaamaan kaksi ottelua uransa aikana.

Liigassa Lehtonen on pelannut Bluesissa, Kärpissä ja HPK:ssa. Pelattuja otteluita on Liigasta kertynyt yli 200. Uran varrelta kokemusta on karttunut myös AHL:stä, KHL:stä, SHL:stä ja NLA:sta.

Maajoukkueurallaan Lehtonen on pelannut kahdet alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Vuoden 2006 turnauksessa hän oli voittamassa pronssia.

Hyökkääjää ei pidä sekoittaa täyskaimaansa, Columbus Blue Jacketsin puolustaja Mikko Lehtoseen, joka on NHL:n lisäksi tuttu myös muun muassa maajoukkueesta ja Jokereista.