Kärppien kanssa ensi kautta koskevan sopimuksensa juuri viime viikon aikana purkanut slovakialaishyökkääjä Michal Kristof on löytänyt uuden seuran itselleen. Hän jatkaa uraansa yksivuotisella sopimuksella Tshekin Extraligassa HC Kometa Brnon riveissä.

Kristof pelasi Kärpissä kolmen kauden aikana 189 ottelua, joissa syntyivät pisteet 31+61=92. Paras kausi miehelle oli ensimmäinen, jolloin hän iski 58 matsiin tehot 9+30=39. Tuo kausi päättyi myös hopeamitaliin.

27-vuotias slovakialainen on saapunut Suomeen jo kaudeksi 2011-12 Sportin U20-joukkueeseen. Sen jälkeen hän on pelannut myös Mestiksessä kolme täyttä kautta. Ylipäätään Suomessa hän on viihtynyt jo noista vuosista lähtien lukuunottamatta kausia 2016-18, kun hän pelasi kotimaassaan HK Nitran joukkueessa.

– Oulun kausien jälkeen pyysin agenttiani selvittämään, mitkä joukkueet olisivat kiinnostuneita minusta. Kometa otti yhteyttä ja mielestäni se oli paras vaihtoehto. Odotan hyvää joukkuetta, faneja ja etu on myös se, että olemme melko lähellä kotiamme pitkästä aikaa, Kristof kommentoi seuran tiedotteessa.

Kristof on edustanut Slovakiaa MM-kisoissa kolme kertaa ja olympialaisissa kertaalleen.

HC Kometa Brno

@HCKometa
‼️Kometa hlásí novou posilu do útoku. Smlouvu podepsal ✏️slovenský reprezentant Michal Krišfof. 🇸🇰

▶️bit.ly/2SXmffC