HS: Mikko Koskisen jatko Edmontonissa ohuen langan varassa – jopa omalta agentilta pessimistinen lausunto

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin kallispalkkaisen suomalaisvahti Mikko Koskisen jatko albertalaisseurassa on kaikkea muuta kuin varmaa, myöntää miehen agentti Markus Lehto.

Lehto kommentoi suojattinsa tilannetta Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa.

– Sanotaanko näin, että viime kausi ei ollut sitä, mitä haluttiin, vaikka oli siellä todella hyviäkin pelejä. Mike Smith on arvostuksessa edellä ja saa nähdä, jatkuuko Mikon ura Edmontonissa, Lehto viittaa Oilersin ykkösvahdiksi nousseeseen 39-vuotiaan Smithiin.

Smithin tilastot päättyneeltä kaudelta ovat selvästi 31-vuotiaan Koskisen vastaavia parempia. Smith torjui 32 ottelua upealla torjuntaprosentilla 92,3. Suomalaisvahdin vastaava lukema 26 pelissä oli 89,9.

– On kyseenalaista, jatkuuko Mikon ura Edmontonissa. Muutoksia tässä bisneksessä tapahtuu, Lehto myöntää.

Koskinen tienaa tulevaan kauteen päättyvästä sopimuksestaan 4,5 miljoonaa dollaria vuodessa. Sopimuksen ulosostaminen tietäisi sitä, että isokokoinen veräjänvahti saisi sopimuksensa loppuosasto kipukorvauksena kaksi kolmasosaa, eli kolme miljoonaa taalaa.