Pitkään HIFK:n maalilla kiekkoja torjunut ja pelaajauran jälkeen maalivahtivalmentajana toiminut legenda Sakari Lindfors siirtyy ensi kaudeksi DEL-liigaan. Hän toimii ensi kaudesta lähtien ERC Ingolstadtin maalivahtivalmentajana.

Lindfors on toiminut urallaan maalivahtivalmentajana EBELissä Villacher SV:n riveissä, KHL:ssä Kunlun Red Starsissa, Lada Togliattissa sekä Torpedo Nizhni Novgorodissa ja Liigassa HIFK:ssa. Hän on toiminut maalivahtivalmentajana lähes 20 vuoden ajan.

Pelaajaurallaan 55-vuotias Lindfors edusti HIFK:ta lähes aina ja voitti joukkueen kanssa yhden Suomen mestaruuden. HIFK onkin jäädyttänyt miehen pelinumeron 35 Helsingin Jäähallin kattoon. Uran lopulla hän käväisi myös Ruotsissa Färjestad BK:n riveissä. Maajoukkueurallaan Lindfors oli mukana viisi kertaa MM-kisoissa, joista mukaan on tarttunut yksi hopeamitali.

Ingolstadtia valmentaa suomalaisillekin tuttu mies, Doug Shedden. 60-vuotias kanadalaiskoutsi on luotsannut seuraa edellisen neljän kauden ajan. Shedden valmensi Suomen maajoukkuetta yhden kauden ajan, jolloin Suomi voitti pronssia kevään 2008 kisoissa. Lisäksi mies on valmentanut Jokereita kaksi kautta ja HIFK:ta yhden kauden verran.

– Sakari on työskennellyt menestyksekkäästi maalivahtivalmentajana melkein kaksikymmentä vuotta ja hänellä on paljon kokemusta sekä Suomesta että kansainväliseltä tasolta. Lisäksi päävalmentajamme Doug Shedden tuntee hänet jo Helsingistä, jossa he työskentelivät yhdessä, kertoo Ingolstadtin urheilujohtaja Larry Mitchell seuran tiedotteessa entisestä maalivahdista.

Tiedotteen mukaan Lindfors työskentelee joukkueessa 7-10 päivänä kuukaudessa. Joukkueen maalivahtikolmikkoon kuuluu ensi kaudella muun muassa Karri Rämö.