Entinen huippulupaus sai vielä yhden mahdollisuuden – takana rajuja ongelmia alkoholin kanssa

© Kuva: Getty Images

Nikolai Zherdev on pelaaja, jolla oli aikanaan edessään kaikki mahdollisuudet. Columbus Blue Jackets varasi vuonna 2003 venäläishyökkääjän numerolla 4 ja heti tulokaskaudella 57 ottelussa pisteitä kertyi lukemin 13+21=34.

Pikakelauksella nykypäivään voi nähdä, että hiljattain Zherdev hankittiin Keski-Euroopan IceHL:ssä pelaavaan slovakialaisjoukkue Bratislava Capitalsiin. Hankinta aiheuttaa osittain ihmetystä siksi, että hän on pelannut vain yhdeksän ottelua viimeisen kolmen kauden aikana. Suuremmat syyt hämmästelylle juontavat juurensa asioihin, jotka ovat tapahtuneet aiemmin uralla.

Blue Jacketsissä hänen peräänsä palkattiin yksityisetsivä, mikä paljasti Zherdevin suuren alkoholiongelman. Kesällä 2013 tuoreella HC Lev Prahan hankinnalla oli erittäin huono viikko. Zherdev oli hotellin baarissa tappelussa, kolaroi humaltuneena uuden 300 tuhannen dollarin Bentleynsä, jonka paikalliset töhrivät tämän huonon käytöksen seurauksena.

Yli 400 NHL-ottelun kokemuksen omaava laituri menetti tapahtumien seurauksena passinsa ja vaimonsa. Ensin mainitun takia hän ei voinut matkustaa Kari Jalosen valmentaman joukkueen mukaan harjoitusleirille, mikä johti potkuihin myös joukkueesta. Tästä johtuen KHL:ssä harkittiin Zherdev-sääntöä, joka antaisi joukkueille mahdollisuuden potkia pelaajan ilman sakkoa, kun syynä ovat päihderikkomukset.

Myös lähivuosina humaltuneena autonsa romuttanut, nykyään 36-vuotias laituri on pelannut kolmesta viime kaudesta vain yhtenä jääkiekkoa. Tuolloin Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla VHL:ssä syntyi yhdeksässä ottelussa pisteet 0+2=2 tehotilaston ollessa seitsemän pykälää miinuksella. Tällä pohjalla suoraa koko kauden sopimusta kivikovaan Itävallan pääsarjaksi kutsuttuun kansainväliseen liigaan on vaikea perustella.


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?