Ensimmäinen sopimus ulkomaille – Sport-hyökkääjä jättää Liiga-kaukalot kymmenen kauden jälkeen

© Kuva: Juha Tamminen

Simon Suoranta ei pelaa enää ensi kaudella Liigassa. Ensi kaudella pelit jatkuvat Englannissa EIHL-joukkue Nottingham Panthersin paidassa.

Läpimurto Suorannan uralla tapahtui kaudella 2016-17, kun hän Kärpistä porilaisjoukkueeseen siirryttyään sai aivan uudenlaisen roolin. 55 ottelussa syntyivät tehopisteet 18+16=34, mikä riitti Ässien sisäisen pistepörssin voittoon.

Maajoukkuekomennuksenkin EHT-turnaukseen kyseisellä kaudella saanut laituri on viettänyt koko Liiga-uransa länsirannikolla. Suoranta on Kärppien ja Ässien lisäksi edustanut myös TPS:ää ja viimeisimpänä Sportia.

Nottingham Panthers kuuluu EIHL:n perinteikkäisimpiin menestyjiin. Se on voittanut sarjan mestaruuden kymmenen edellisen loppuun pelatun kauden aikana neljä kertaa, joista viimeisin oli vuonna 2016. Kausina 2010-13 se hallitsi Iso-Britannian korkeinta sarjatasoa kolme vuotta putkeen.


St. Louis Blues – Florida Panthers | Kissapaidat vahvoilla Missourissa!

Floridan ruuti on kuivaa! Joutuuko Ville Husso jälleen kiekkosateeseen?