Ässistäkin tuttu viime kauden Mestis-mestari lähtee länsinaapuriin – pelaa ensi kauden kolmostasolla

© Kuva: Juha Tamminen

Porin Ässiä Liigassa edustanut hyökkääjä Matias Varttinen siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille vuoden mittaisella sopimuksella. Joukkueeksi valikoitui Ruotsin kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta eli HockeyEttanista Kalmar HC.

25-vuotias hyökkääjä on edustanut Liigassa Ässiä kolmella eri kaudella. Parhaimmillaan hän pystyi iskemään 49 otteluun pisteet 7+6=13 kaudella 2016-17. Hän nousi Liigaan Ässien juniorijoukkueiden kautta.

Kaksi viime kautta Varttiselta on sujunut Mestiksessä. Viime kaudella hän oli voittamassa Mestiksen mestaruutta Ketterän paidassa. Sitä edellisen kauden hän pelasi Jokipojissa.

Kaksi vuotta nuorempi velipoika Aleksi Varttinen on pelannut myös Ässissä viime kausina.