Venäläiseltä kiekkopersoonalta uskomaton näkemys KHL-joukkueesta heti lähteneestä Kari Jalosesta ja kumppaneista: “He pakenevat”

© Kuva: Ilari Isotalo

Kaksinkertainen venäläinen olympiavoittaja Aleksandr Kozhevnikov on tiedetty tapauksena, joka on laukonut asiasta kuin asiasta varsin omaperäisiä ja suoria kommentteja. Tuoreimmat lausunnot käsittelivät KHL-joukkue Red Star Kunlunista lähtenyttä Kari Jalosta.

Suomalainen allekirjoitti seuran kanssa pahvin vasta pari viikkoa sitten – mutta nyt Jalonen purki sopimuksen yllättäen.

– Ymmärtääkseni Jalonen huomasi, ettei kaikki ole valmiina. Ulkomaalaiset valmentajat ovat kyllä valmiita työskentelemään parhaissa seuroissa parhaiden pelaajien kanssa stressittömänä ja paineettomana, 62-vuotias venäläisseppä arveli ensiksi Russian Hockey -sivustolle.

Sitten hän lausui käsittämättömän lopun näkemykselleen.

– Kun ongelmia alkaa tulla, he pakenevat.

Lausahdukset kuulostavat enemmän ja vähemmän erikoisilta. Kunlun ei esimerkiksi kuulu lähellekään KHL:n kärkeä. Viime kaudella valmentamatta ollut Jalonen puolestaan on meritoitunut – esimerkiksi kaksinkertainen Sveitsin pääsarjan mestariluotsi – ja suoraselkäinen tapaus.