Toni Söderholmin, Ville Peltosen ja Ilpo Kauhasen luotsaaman Saksan jääkiekkomaajoukkueen matka Latvian Riiassa sunnuntaina huipentuneissa MM-kisoissa loppui ehkä karuimpaan mahdolliseen tapaukseen. Joukkue hävisi pronssipelin USA:lle 1-6 jääden kurjalle nelossijalle.

Saksalaisleirissä tunnelmat olivat sittemmin luonnollisesti murtuneet, mutta myös ylpeyttä tai vastaavaa oli aistittavissa.

– Leiristä ja tänne tulosta lähtien olemme tunteneet, että jokin on mahdollista. Olimme matkassa hyvällä luonteella, ja äijien kanssa oli kunnia työskennellä, Söderholm sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivujen mukaan.

Moritz Müller taisi tuntea vähän toisella tavalla.

– Olemme kaikki uskomattoman surullisia. Pukuhuoneessa yhdenkään pelaajan silmä ei pysynyt kuivana. Olisimme ansainneet sen (mitalisijan). Meistä vaikutti siltä, että joukkueemme oli hyvin erityinen.

– Televisiosta pelejä seuranneet fanit näkivät sen, kuinka ainutlaatuinen tämä ryhmä oli. Olemme kiitollisia siitä, että saimme kokea kaiken tämän ja surullisia siitä, että emme saaneet palkintoa.

Saksa oli vahva nimenomaan joukkueena – vähän kuin vaikkapa Suomikin. Puolivälierässä Saksa kaatoi Sveitsin voittomaalikisan päätteeksi, välierässä Leijonat voitti maalilla. Tiukkaa siis oli.

– Se on varmaa, että tarvitsemme pelaajia, jotka antavat joukkueelle 100 pinnaa ja joilla ei ole vain henkilökohtaista osaamista. Tarvitsemme niitä tilanteita, joissa 1+1 on enemmän kuin kaksi pelaajaa, Söderholm oli lisännyt.