Toni Söderholmin, Ville Peltosen ja Ilpo Kauhasen johtama Saksa järjesti valtavan paukun – Sveitsiin lähti piikki: ”Osoitimme heidän olevan väärässä”

© Kuva: Getty Images

Latvian Riiassa pelattavien jääkiekon MM-kisojen suosikkien joukkoon noussut Sveitsi ja Saksa järjestivät torstaina iltapäivästä kiekkofaneille huikean puolivälierätrillerin. Toni Söderholmin, Ville Peltosen ja Ilpo Kauhasen johtama Saksa järjesti valtavan paukun ja eteni välieriin.

Se voitti toisessa lohkossa kakkoseksi sijoittuneen Sveitsin lopulta voittomaalikisan päätteeksi 3-2. Saksa nousi kahden maalin takaa tasoihin, ja se löi pelin 2-2:een ajassa 59.16 pelatessaan ilman maalivahtia.

– Emme pelanneet viimeisessä erässä omaa peliämme. Olimme melko vahvoja puolustuksellisesti, mutta emme tehneet peliä. Meidän olisi pitänyt pitää kiinni systeemistämme loppuun asti, Sveitsin Raphael Diaz sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

– Heillä ei ollut paljoakaan mahdollisuuksia, mutta ehkä he pääsivät siihen ykkösalueen ulkopuolelle. Sitten he saivat pomppuja, kakkosparissa puolustanut Diaz manasi.

Saksan pakki Moritz Seider puolestaan näki, että jatkoajalla Saksan oli oltava varovainen, ja jos näin ei menettele, voi toinen iskeä.

– Saksan jääkiekko menee eteenpäin. Kuulemma aina, ettemme kuulu suurten suosikkien sakkiin. Sveitsiläiset sanoivat, että olemme heikoimpien vastustajien joukossa, mutta osoitimme heidän olevan väärässä, NHL-pelaaja Dominik Kahun jatkoi.

Saksan lauantain välierävastus selviää myöhään torstai-iltana.