Suomen voittomaalin painanut liigatähti teki huikean uroteon välierän lopussa – Jere Sallisen ei tarvinnut värittää kehuja: ”Jokainen voi ottaa mallia, huikea pelimies”

© Kuva: Getty Images

Liigassa Lahden Pelicansin väreissä läpi kauden niska limassa kovaa, ja samalla pisteiden valossa tehokasta työtä tehnyt Hannes Björninen nousi ansaitusti isoon rooliin Suomen MM-välierässä lauantaina. Ennen Saksa-peliä vasta yhden häkin iskenyt hyökkääjä sivalsi 2-1-voitossa Leijonien jälkimmäisen osuman – eli voittomaalin.

– Ehkä vähän yllätti se, miten vapaasti siinä olin. Jatkettiin hyvää karvauspeliä ja saatiin oikeaan aikaan riistoja. Linja oli auki, ja siinä oli jopa liikaa aikaa miettiä, Björninen kertasi iskemäänsä maalia Riian illassa naama melko peruslukemilla.

Vaikka Pelicansin ex-kipparin saldo on vasta 2+0, on hän tehnyt kokonaisvaltaisesti erinomaisen tärkeää työtä pelistä toiseen. Työtä, joka ei välttämättä näy perustilastoissa. Björninen suti lopussa kiekon pois puolustusalueelta Saksan rummuttaessa ilman maalivahtia.

– Oli kyllä huikea viime hetken pelaaminen Hanulta. Ammattimies! Ei mulla väritystä tähän ole. Jos halutaan voittaa, niin tuossa on tyyli, miten kuuluu pelata. Jokainen voi ottaa mallia, huikea pelimies, Jere Sallinen ylisti painottaen, ettei ylistyssanoja tarvitse värittää sentteristä puhuttaessa.

Kyseinen tilanne kuvasti hyvin sitä, miten Suomi oli ajoittain pahassa mankelissa – mutta toisaalta sitäkin, miten se puolusti taas kerran miehekkäästi, sitkeästi ja määrätietoisesti.

– Tiedettiin, että Saksa pelaa vahvasti. Emme olleet itse parhaimmillamme. Jokainen tietää, että pystymme parantamaan varsinkin hyökkäyspelaamista ja kiekossa pysymistä. Sitä täytyy parantaa, Pelicansin ex-kippari summasi.

Lahtelaisten kiekkokoulun läpikäynyt Björninen tulee voittamaan sunnuntaina uransa isoimman tittelin, kävi loppuottelussa miten vaan. Se titteli on joko maailmanmestaruus tai MM-hopea.

Suomi kohtaa iltakahdeksan jälkeen alkavassa finaalissa Kanadan. Vaahteranlehtipaidat meinasivat pudota jo alkusarjassa ulos, mutta se pääsi jatkoon Saksan ja Latvian avustuksella pienimmällä pistesaldolla kaikista maista.

Vuonna 2019 Suomi voitti Kanadan finaalissa 3-1 nousten hallitsevaksi maailmanmestariksi. Näissä viimeistä loppuhuipennusta odottavissa kisoissa Leijonat kaatoi kanukit alkusarjassa 3-2 voittomaalikisassa.

– Varmasti tulee todella tiukka peli finaalista. Meidän kaikkien unelma on pikkupojasta asti, että pääsee pelaamaan MM-finaalissa. Lähdetään kaikki lyömään rennosti peliin, Jokereihin siirtynyt Björninen sanoi.