Columbus Blue Jacketsille uutta ykkössentteriä metsästävä GM Jarmo Kekäläinen saattaa löytää vastauksen seuran akuutimpaan tarpeeseen NHL:n kesän vapailta markkinoilta.

NHL:n kesän 2011 ykkösvaraus, Edmonton Oilersin Ryan Nugent-Hopkins on tiettävästi ajautunut pienimuotoiseen umpikujaan jatkosopimusneuvottelujensa kanssa, mikä saattaa avata muille seuroille oven neuvotella 28-vuotiaan taiturin palveluksista UFA-markkinoilla.

Tästä kaudesta kuusi miljoonaa dollaria tienanneen kanadalaisen uskotaan hakevan palkankorotusta, joskin Oilers on tiettävästi valmis tarjoamaan sentteristä laitahyökkääjän paikalle tällä kaudella siirretylle pelaajalle ”vain” laitahyökkääjä-tason vuositienestejä.

Blue Jacketsissa Nugent-Hopkinsille olisikin tarjolla huomattavasti suurempi tontti verrattuna siihen, mitä 52 runkosarjapelissä tehot 16+19=35 iskenyt taituri saa Oilersissa kahden megatähden, Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin varjossa.

Mikäli Nugent-Hopkins ei tartu Kekäläisen haaviin, saattaa sopiva ykkössentteri löytyä myös tähtipuolustaja Seth Jonesin treidin avulla. Jonesin ilmoitettiin taannoin kieltäytyneen jatkosopimusneuvotteluista Blue Jacketsin kanssa. Puolustajan nykyinen sopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen.