NHL-pelaajien osallistuminen olympialaisiin vieläkin epävarmaa: ”Ollaan tulossa siihen pisteeseen, että…”

© Kuva: Getty Images

Vieläkään ei tiedetä, osallistuvatko NHL-pelaajat tuleviin 2022 talviolympialaisiin. Tahtoa asian läpiviemiseksi riittää kyllä, mutta aika alkaa pikkuhiljaa loppua. NHL julkaisee ensi kauden otteluohjelmansa heinäkuussa, joten siihen mennessä pitäisi olla tiedossa, pelataanko olympialaiset NHL-pelaajilla vai ilman.

NHL:n komissaari Gary Bettman kommentoi tämän hetken tilannetta lehdistötilaisuudessa ennen ensimmäistä Stanley Cupin finaaliottelua. Ilmoilla on paljon epävarmuuksia tällä hetkellä.

– Emme tiedä (onko NHL osallistumassa olympialaisiin) tällä hetkellä, ja se aiheuttaa meille hämmennyksen lisäksi melkoisen määrän asioita, jotka liittyvät seuraavan kauden aloittamiseen. Ollaan tulossa siihen pisteeseen, että olemme huolissamme epävarmuuden aiheuttamista vaikutuksista ensi kauden suhteen, Bettman sanoi.

Vuosien 1998-2014 jokaisessa olympiaturnauksessa NHL-pelaajat ovat olleet mukana. Puolestaan talven 2018 turnauksesta NHL-pelaajat jäivät sivuun. Viime vuoden aikana NHL ja sen pelaajajärjestö NHLPA pääsivät yhteisymmärrykseen sopimuksesta, jonka avulla pelaajat pystyisivät osallistumaan olympiaturnaukseen. NHL:n ja Kansainvälisen olympiakomitean välillä ei kuitenkaan ole vielä yhteisymmärrystä asioista.

– Se on edelleen hyvin kesken. Kaikki osapuolet ovat mukana. Tiedetään liigan perinteet ja historiallinen asema olympialaisissa. Olemme edelleen sitä mieltä. Mutta koronaviruksen aiheuttaman jatkuvan epävarmuuden johdosta ei ole välttämättä ihanteellinen tilanne olympiakisoille, NHL:n varakomissaari Bill Daly puolestaan kommentoi.

Olympialaiset pelataan Pekingissä 4.-20. helmikuuta 2022.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004