Mikko Rantanen muistelee Coloradon vuosia NHL:n pohjilla – supertähti halusi siirron toisaalle: ”Ei varmaan ajatellut, että…”

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen kertaa NHL Without a Map -sarjan uuden tuotantokauden avausjaksossa syksyä 2017, jolloin joukkue pelasi tähänastisen historiansa surkeimman kauden.

NHL:n jumboksi jätetyn Avalanchen silloinen supertähti Matt Duchene halusi tuolloin siirron pois Kalliovuorilta, sillä hyökkääjä halusi päästä pelaamaan menestyvässä NHL-organisaatiossa. Sittemmin Avalanchen kelkka on kääntynyt täysin, ja osittain Duchenesta vaihdossa saaduilla varausvuoroilla GM Joe Sakic on rakentanut kaupunkiin yhden suurimmista mestarisuosikeista.

– Muistan hyvin (Duchenen treidin). Varsinkin sen mun ensimmäisen NHL-kauden jälkeen oli vaikea ajatella, että 2021 kesällä oltaisiin median odotuksien mukaan yksi suurimmista mestarisuosikeista. Tietysti oman joukkueen ja itseni odotukset on korkealla. Duchenekaan ei varmaan ajatellut, että ihan näin nopeasti tulisi muutos organisaatioon.

– Siellä on palaset loksahdelleet aika hyvin yhteen ja joukkueena ollaan tehty oikeita hankintoja. Siitä täytyy kyllä Sakicille nostaa hattua, Rantanen kiittelee seuran johtoporrasta.

Rantasen haastattelu katsottavissa kokonaisuudessaan täältä.