HIFK vahvistuu NHL:ssäkin esiintyneellä puolustajalla: ”Voimme auttaa toisiamme”

© Kuva: Getty Images

HIFK on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaispuolustaja Jordan Schmaltzin kanssa.

27-vuotias pakki on St. Louis Bluesin 1. kierroksen varaus kesältä 2012. Ura taalaliigassa ei kuitenkaan ole kunnolla auennut missään vaiheessa, sillä otteluita on kertynyt tähän mennessä 42 pistein 0+5. Miehen viime kaudet ovat kuluneet pääosin AHL:ssä, jossa oikealta ampuva puolustaja on iskenyt 253 otteluun 113 pinnaa.

Schmaltz ei kuitenkaan ole vielä haudannut NHL-unelmaansa.

– Olemme etsineet rightin puolen kiekollista pakkia ja pelaajaa, jolla on selkeä suunnitelma miksi tulla HIFK:hon ja Suomeen. Hänellä on iso tavoite palata vielä NHL:ään ja uskomme, että voimme auttaa toisiamme: hän on se mitä olemme etsineet, ja hän uskoo, että me pystymme tarjoamaan oikean ympäristön hänen uralleen juuri nyt, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi seuran tiedotteessa.

17-vuotiaana Schmaltz oli voittamassa USHL-mestaruutta yhdessä Alex Broadhurstin kanssa, joka parhaillaan valmistautuu toiseen kauteensa HIFK:ssa.