Edmonton Oilersin faneilla voi olla edessään valtava pettymys. Seuran ykköspuolustajiin lukeutuva Oscar Klefbom oli koko kauden sivussa olkapäävamman vuoksi. Hän tuskin on terveenä seuraavan kauden alussakaan. Pahimmassa tapauksessa koko 27-vuotiaan puolustajan kiekkoura on ohi.

TSN:n toimittaja ja radiojuontaja Jason Gregor päivitti Klefbomin terveydentilaa lähteisiinsä vedoten Twitterissä.

– Juteltuani useamman lähteeni kanssa sain sen kuvan, että todennäköisyydet sille, että Oscar Klefbom pystyy aloittamaan kauden ovat melko matalat. Leikkaus sujui hyvin siinä mielessä, että hän pystyy tekemään normaaleja jokapäiväisiä asioita (kuten nostaa lapset syliinsä), mutta NHL:ssä pelaaminen ilman lisävahinkoa vaikuttaa epätodennäköiseltä, Gregor kirjoittaa.

Fanit päättelivät, että vamma tuskin olisi uran päättävä. Jos näin olisi, Klefbom saisi poikkeusstatuksen Seattle Krakenin laajennusdraftiin ja näin saisi samalla automaattisen suojan. Gregor muistuttaa, ettei mutkia voi vetää aivan näin suoriksi. Uran varma ja todennäköinen päättyminen ovat kaksi eri asiaa.

– Veikkaan, ettei hän pelaa enää ikinä sen perusteella, mitä lähteeni tässä vaiheessa sanoivat. Jos hän saisi poikkeusstatuksen, olisi varmaa, ettei hän enää pelaa. Kukaan vuoden 2017 poikkeuslistalta ei pelannut enää peliäkään, Gregor kommentoi.

Klefbom pystyi pelaamaan viimeksi kaudella 2019-20. Kausi oli hänen uransa paras tehoissa mitattuna. Ruotsalaispakki nakutti 62 matsissa tehot 5+29=34.