Tshekki kampesi itsensä perjantai-iltana jääkiekon MM-kisoissa 0-2-tilanteesta Ruotsia vastaan rinnalle ja ohi vieden alkulohko A:n kuolemanottelun voiton numeroin 4-2. Tshekki kipusi viiteen pisteeseen ja viimeiselle jatkajan paikalle, Tre Kronor on lohkojumbo kolmessa pinnassa.

Tshekki pisti päätöserässä tuulemaan, kun se latoi siinä jopa neljä maalia. Joukkueen voittomaalin iski, kuinkas muutenkaan kuin Liigan tuore Suomen mestari Lukas Klok.

– Sitä edelsi Jan Kovarin hyvä peli. Olin aloituskaaren kehän paikkeilla ja näin, että laukaisulinja oli auki. Dominik Kubalik teki vielä maskin, ja kiekko meni siitä sitten läpi perille. Olin onnellinen, Lukko-tähti hehkutti Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Osumalla, voittomaalilla voi olla järisyttävät seuraukset. Jos se osaksi johtaa Ruotsin jäämään alkusarjaan, pudotuspelien ulkopuolelle, nähdään MM-kisoissa liki ainutlaatuinen tapaus. Tre Kronorin huonoin sijoitus MM-karkeloissa on kymmenes sija – vuodelta 1937. Lisäksi tuo on edellinen kerta, kun maa on ollut esimerkiksi lopputuloksissa kahdeksan parhaan ulkopuolella.

– Itse asiassa emme pelanneet nyt huonosti, Tshekki-luotsi Filip Pesan sanoi viitaten kahden ensimmäisen erän 0-2-tappiotilanteeseen.

– Olimme parempia kuin kahdessa edellisessä pelissä. Jäimme alakynteen, annoimme maalin kaksiykkösestä ja ylivoimalla. Niitä oli psykologisesti vähän vaikeaa käsitellä.

Nyt Tsekin tilanne helpotti huomattavasti – vaan toinen on Ruotsin asema.