Leijonat jatkaa urakkaansa MM-jäillä sunnuntaina Kazakstania vastaan – eli maata, joka kuulostaa ihan lilliputilta ja helpolta vastustajalta.

Maa osoitti väitteet kuitenkin virheellisiksi lauantaina, kun se kellisti turnauksen avauspelissään Latvian voittomaalikisan päätteksi 3-2. Kisaisäntä puolestaan oli kaatanut perjantaina Kanadan 2-0.

– Latvia-matsi oli erittäin kova peli. Olin erittäin jännittynyt, varsinkin kun matsi meni rankkareihin. Se on maalivahdille aina hermostuttavaa, maalivahti Nikita Bojarkin sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Kazakstan teki kovan tempun osuttuaan edes kolmesti. Matiss Kivelnieks nimittäin piti Kanadan päivää aiemmin nollilla tyystin.

– Tiesimme, että Latvialla oli allaan perjantailta kova peli. He kuluttivat paljon energiaa Kanada-pelissä. Tiesimme, että meidän on oltava aktiivisia alusta alkaen, Roman Starchenko mietti.

Kova peli on alla Suomellakin. Leijonat kaatoi lauantaina USA:n 2-1.

– Kazakstan on iso, fyysinen joukkue. Olimme valmiita, mutta kiekon liikuttelumme ei ollut tarpeeksi hyvää, Latvian luotsi Bob Hartley julisti.

Suomalaisenkin kiekkoväen kannattaa pitää lause mielessä.