SuomiKiekko ennakoi kaikki Liigan pudotuspelien otteluparit. Nostamme esiin vahvuudet, heikkoudet ja vaarallisimmat aseet. Lisäksi ennustamme, kuinka ottelusarjassa tulee käymään. Tässä artikkelissa käymme läpi Rauman Lukon ja Turun Palloseuran välisen loppuottelusarjan.

Vahvuudet ja heikkoudet

Vahvuudet

Lukon materiaali on uskomattoman laaja. Vaikka kärki on kova, välieräsarjassa ratkaisijoiksi nousivat esimerkiksi nelosketjun Mikko Petman ja Jonne Tammela. Puolustuspäässä huippuosaamista riittää kaikkiin kolmeen puolustajapariin.

Maalivahti Lassi Lehtinen on ollut läpi kauden todella hyvä.

Lukon viisikkopeli on todella vahvoissa kantimissa. Joukkueen avauspeliä helpottaa peliä todella älykkäästi toteuttava puolustus. Pekka Virran joukkue hyökkää rintamana. Eikä hyökkäysalueen pelaamisessa pelätä ottaa puolustajia mukaan peliin.

Lähes poikkeuksetta laadukkaasti hyökkäävä Lukko on luonnollisesti hyvän hyökkäyksen jälkeen valmis puolustamaan organisoidusti. Myös puolustusalueen puolustuspelissä roolit ovat kaikille selvät.

TPS:n kärkiosasto heräili välieräsarjaan. Taiturimainen Ruslan Ishakov johti hyökkäysosastoa tehopisteiden muodossa.

TPS:n nuorisokaarti on häpeilemätön. Rajaton itseluottamus paistaa esimerkiksi Eemil Viron ja Ruben Rafkinin otteista kaukalossa ja sen ulkopuolella.

Turkulaisnuorukaiset eivät kumartele edes Lukkoa.

TPS heittää täysin poikkeavan haasteen Lukolle verrattuna Tapparaa vastaan pelattuun välieräsarjaan. Raimo Helmisen joukkue pyrkii tekemään otteluista luistelukilpailuja. Se saattaa hieman hämmentää organisoitua Lukkoa.

TPS:n ylivoima on toiminut lähes 27 prosentin tehokkuudella. Se on ase, joka Lukon täytyy huomioida.

Lue myös: Turkulaisyllättäjien juhlaa – tässä on Liigan välierien tähdistökenttä!

Heikkoudet

Lukosta varsinaisia heikkouksia on vaikea löytää. Finaalisarjan henkinen asetelma saattaa olla sille kuitenkin yksi kompastuskivi.

Lukko on syystäkin selvä suosikki, kun ottelusarja alkaa. Harvemmin kuitenkaan on nähty tilannetta, jossa jo edelliskeväänä joukkuetta pidetään selvänä suosikkina mestariksi, kuten nyt kesken jääneen kauden jälkeen kävi.

Lukon asema kohtalon joukkueena vain vahvistui, kun päävalmentaja Virta sairastui vakavasti koronaan.

On olemassa vaara, että raumalaiset tekevät voittamisesta itselleen mörön. Kaikki nimittäin odottavat, että Kanada-malja päätyy Raumalle.

Turkulaisten pelaamisesta on helpompi löytää viilattavaa. TPS antaa osittain tietoisestikin vastustajalle ylivoimahyökkäyksiä. Ajatus on, että näistä saattaisi oma joukkue saada vielä paremman mahdollisuuden toisessa päässä.

Lukko kuitenkin rankaisee maalipaikoista armotta.

Palloseuran peli saattaa myös kesken ottelun romahtaa pahemman kerran. Kun pelin raamit eivät ole yhtä selkeät kuin Lukolla, saattaa pieni väsyminen tai luistaminen työnteosta aiheuttaa kaaosta.

Esimerkiksi puolivälieräsarjassa nämä hetkelliset romahdukset maksoivat kaksi otteluvoittoa.

Vaarallisimmat aseet

Robin Press, Lukko

ARKISTOKUVA: Juha Tamminen

Liigan parasta pelaajaa mitataan nyt. Lukon timanttisen puolustuksen kiekollinen johtaja on pelannut loistavan runkosarjan lisäksi vahvat pudotuspelit.

Ruoska puhuu viivasta pelottavasti ylivoimalla. Jalka liikkuu niin, että coast-to-coast-maalikaan ei olisi tässä ottelusarjassa yllätys.

Eikä Press luista puolustusvelvoitteista.

Josh Kestner, TPS

Kestner on poikkeuksellisen hyvä maalintekijä Liiga-tasolle. On uhka kaukaa ja läheltä. Nollakulmakin on nopeasti laukovalle tarkkuusampujalle maalintekosektoria.

Ylivoimalla Kestnerin luoma uhka avaa luonnollisesti muillekin pelaajille tekopaikkoja.

Kestner lienee Lukko-vahti Lehtisen pahin painajaisuni ennen ottelusarjaa.

Näin ottelusarjassa käy

TPS ei kumartele ennakkosuosikkia. Luvassa on laadukkaita, yhden maalin erolla ratkeavia otteluita. Lukon vahvempi viisikkopeli ja materiaaliero tekevät turkulaisten urakasta liian vaikean.

Lukko ei tee voittamisesta mörköä. Se näkee mahdollisuutensa tulleen. TPS saattaa taistella yhden otteluvoiton itselleen.

Rauma, teidän aikanne on tullut nyt.

Lukko voittaa Suomen mestaruuden otteluvoitoin 3–1.