Liigan finaalit alkavat tänään. Välieristä jatkoon pääsivät Lukko ja TPS. Tapparan ja HIFK:n oli tyytyminen pronssipeliin.

SuomiKiekon toimitus on äänestänyt välierien tähdistökentän. Valintoja olivat tekemässä Miska Miettinen, Eetu Pennanen ja Toni Tuomala.

Jukka Peltola, Tappara:

”Tapparan kapteeni osoitti sisua ja luonnetta tappiollisessa sarjassa. Tehopisteitä ei tullut mahdottomia määriä, mutta Peltola oli silti hyökkäyksen moottori. Etenkin ratkaisuottelussa hän laukoi vimmatusti kohti maalia ja yritti auttaa joukkueensa voittoon. Todellinen taistelija.” – Tuomala

Ruslan Ishakov, TPS:

”Taituri otti ison vastuun tehopistetuotannosta. Piste per peli tahti on tiukassa välieräsarjassa kova suoritus. Haasteet löytyvät aloitusympyrästä..” – Pennanen

Josh Kestner, TPS:

”Tolkuton laukaus, joka voi olla yksi ratkaisija finaaleissa. Kestner on jatkuvasti pelote, ja tavallaan se on myös seurausta siitä, että tykki ottaa vapauksia viisikkopelaamisesta. Se lienee viimeistelyn sanelemana sallittua.” – Miettinen

Eemil Viro, TPS:

”Jos ovat luistelu ja peliäly menneet roppakaupalla eteenpäin, niin nyt meni myös pelirohkeus ja voittamisen halu. Viron pelaaminen ei näytä muuttuvan mitenkään, oli kyseessä sitten 60-minuuttinen tai jatkoerä. Pää kestää, ja ansaittu ratkaisija viimeisessä HIFK-osassa.” – Miettinen

”Loistava turkulainen kukkopoika. Ei pelkää tehdä rohkeita kiekollisia ratkaisuija. Finaaliin vienyt jatkoaikamaali jo itsessään ansaitsee tähdistöpaikan.” – Pennanen

Thomas Grégoire, Lukko:

”Lukolta tähdistökenttään voi valita käytännössä kenet puolustajista tahansa. Nyt paikan parrasvaloissa ansaitsi Gregoire. Kahden tärkeän maalin lisäksi näimme erinomaista työtä omalla alueella välieräsarjassa.” – Pennanen

Karri Rämö, TPS:

”Rämo lähti sarjaan kylmänä. Runkosarjassa koppi ei tarttunut ja hän oli pudotuspelit luukkumiehenä. Kovassa paikassa Rämö kuitenkin otti tarvittavat torjunnat ja johdatti joukkueensa finaaleihin. Yksi kevään suurimmista tarinoista.” – Tuomala