Jääkiekon MM-kisojen ensimmäinen viikonloppu piti sisällään uskomattomia juttuja: Kanada, Ruotsi ja Tshekki nollakerholaisina, Kazakstanilla kaksi voittoa, joista toinen Suomesta…

Ja sunnuntai senkuin jatkoi vain ihmeellisyyksiä. Latvian kilpailuiden alun yksi käsittämättömimmistä tapauksista nähtiin jalkapallonumeroihin 0-1 päättyneessä Tanska-Sveitsi-pelissä, jossa ensiksi mainitulla jäi kudit ehkä ihan pikkuisen piippuun.

Juutit laukoivat ottelussa maalia päin neljä kertaa. Neljä kertaa! Kudit kirjattiin pöytäkirjaan eräkohtaisesti mallia 2+1+1 ja samalla tavalla listattiin tilastoihin siis sveitsiläisvahti Reto Berran torjunnat erä erältä.

– Pelasimme erittäin hyvän puolustuspelin, sveitsiläisluotsi Patrick Fischer kuittasi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Voitto nosti Sveitsin lohko A:n jaetulle kärkipaikalle yhdessä muiden kuuden pisteen maiden, eli Venäjän ja Slovakian kanssa. Tanska jakaa nelossijaa kolmessa pisteessä Valko-Venäjän kanssa.

– Sveitsiläiset olivat todella, todella hyviä. Siis he olivat todella nopeita ja tekivät meidän jutut vaikeiksi. En meinaa sanoa, että me pelasimme huonosti, mutta joskus on vain nostettava hattua toiselle, Tanskan luotsi Heinz Ehlers kehui.

Kun Sveitsi kaatoi MM-avauksessaan Tsekin 5-2, on maa antanut kaikille kovan myrskyvaroituksen.

– Olen tyytyväinen jätkiemme työmoraaliin. Pelin jälkeen sanoin kundeille, että tuo oli luultavasti paras joukkue, jota vastaan he ovat pelanneet pitkään, pitkään aikaan, tanskalaisvalmentaja jatkoi.

Lohko on menossa todella mielenkiintoiseksi, sillä nollakerholaisina kahden pelatun ottelun jälkeen ovat heikon Iso-Britannian lisäksi Ruotsi ja Tshekki – maat, jotka kaiken kruunuksi kohtaavat esimerkiksi vielä toisensa.

MM-kisojen 4. pelipäivä, maanantai:
Slovakia-Venäjä klo 16.15
Latvia-Italia klo 16.15
Tshekki-V-Venäjä klo 20.15
Saksa-Kanada klo 20.15