Upean liigakauden pelanneet Lukon tuoreet Suomen mestarit Lukas Klok (arkistokuvassa), Kristian Pospisil ja Pavol Skalicky eivät ehdi nauttimaan kullasta viikkotolkulla, sillä pelaajien tie vie seuraavaksi jääkiekon MM-kisoihin. Ensiksi mainittu pakki on tshekkiläinen ja kaksi viimeisenä mainittua slovakialaisia hyökkääjiä.

Pelaajien liittyminen maidensa mukaan Latvian touko-kesäkuun MM-kisoihin käy ilmi Twitteristä, jossa asiasta kertoivat toimittaja Tomas Prokop ja Tshekin päävalmentaja Filip Pesan.

Tomáš Prokop

@Lewysko
Vedenie reprezentácie potvrdilo podľa @HockeySlovakia príchody čerstvých fínskych majstrov Pavla Skalického s Kristiánom Pospíšilom, v najbližšom čase sa pripojí k tímu aj Marián Studenič. @miro81s sa nevzdáva príchodu Adama Ružičku, ale ten má šancu na debut v #nhl

Filip Pešán

@PesanFilip
Lukáš Klok v tuhle chvíli sedí v kabině s pohárem pro vítěze finské ligy. Moc mu gratuluju!!! Zítra si budeme volat a domluvíme se, kdy se k @narodnitym připojí. Věřím, že si s sebou přibalí i vítězného ducha.

Pelaajat olivat iso osa Lukon mestaruutta, ja esimerkiksi Skalicky oli runkosarjassa joukkueen neljänneksi paras pistemies upealla saldolla 20+19=39 (+21).

Pudotuspeleissä tehokkain triosta oli niin ikään Skalicky lukemin 4+4=8 (+3). Ratkaisupeleissä peräti 50 jäähyminuuttia kerännyt Pospisil niittasi tehot 3+3=6 (+3), Klokin saldo oli 1+3=4 (+3).

Klok voi kohdata Skalickyn ja Pospisil peleillä pian, sillä Tshekki ja Slovakia pelaavat samassa alkulohko A:ssa. Suomi aloittaa turnausrupeamansa B-lohkon puolella.