Suomen jääkiekkomaajoukkue hävisi Tshekin EHT-turnauksen avausottelussa isäntämaa Tshekille maalein 2–1. Suomen ainoasta osumasta vastasi maajoukkueuransa avausmaalin iskenyt Axel Rindell.

Isännät edellä jäällä, Suomi tulostaululla

Ensimmäisessä erässä Tshekki oli selvästi Suomea parempi. Isäntien kova paineistava peli sai Suomen vaikeuksiin jo omalla alueella.

Tshekki voitti suuren osan kaksinkamppailuista ja vaikutti olevan Prahan NHL-kokoisessa kaukalossa parhaimmillaan. Suomi sen sijaan ei onnistunut hyökkäämään koko kentän matkalla juuri ollenkaan.

Suomi kuitenkin selvitti esimerkiksi kaksi peräkkäistä rangaistusta. Tshekki ei onnistunut heiluttamaan verkkoa edes noin puolen minuutin kahden miehen ylivoiman aikana.

Harri Säteri oli erän hahmo. Hänelle kertyi avauserässä peräti 15 torjuntaa.

Myös Petteri Lindbohmin uhrautuva pelaaminen ansaitsee maininnan avauserästä.

Suomen avausmaali oli kuin peilikuva avauserän tapahtumista. Teemu Turusen kaksinkamppailuvoitto petasi Axel Rindellille mahdollisuuden viivalaukaukseen. Kiekko pomppi onnekkaasti Tshekin verkkoon ja Rindell pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä maajoukkueosumaa.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Rindellin kuti lipuu verkon perukoille kuin flipperissä konsanaan! Karkelot avataan Suomen 1-0 johtomaalilla aikaan 7:29 #Leijonat #tvviisi #TsekinEHT

Toisessa erässä tasoittuivat niin peli kuin numerotkin

Toisen erän Suomi aloitti ensimmäistä terävämmin. Noin minuutin kohdalla hankittu ylivoima oli kuitenkin kaikkea muuta kuin hyvä Leijonilta.

Tshekki oli avauserää passiivisempi toisen erän alkupuoliskolla. Leijonien hyökkäyspeli oli kuitenkin yhä varsin vaisua, eikä Suomi kyennyt ottamaan pelin hallintaa.

Tshekin ylirohkea hyökkäyspään pelaaminen avasi Suomelle saumoja vastaiskuista. Paras paikka siunaantui Turuselle, joka oli Mikael Ruohomaan loistosyötöstä jo nokikkain Tshekin maalivahdin kanssa.

Roman Will veti kuitenkin pidemmän korren.

Tshekki teki erän ainoan maalin. Iiro Pakarisen hyökkäyspään kiinnipitämisjäähy kostautui. Libor Sulak latasi terävän laukauksen suoraan syötöstä tolpan ja Säterin kautta Suomen verkkoon.

Tsekin 1-1 tasoitus on pelitilanteisiin nähden täysin ansaittu. Yv laulaa ja Sulak pommittaa tolpan kautta pömpeliin! #Leijonat #tvviisi #TsekinEHT

Toiselle erätauolle mentiin tasalukemista 1–1.

Suomen hyökkäyspeli parani, tulos jäi laihaksi

Kolmas erä sai vaikean alun, kun Petteri Lindbohm otti vajaan puolentoista minuutin pelin jälkeen kaksiminuuttisen.

Suomi pelasi kuitenkin vahvan alivoiman ja onnistui luomaan myös yhden maalipaikan.

Alivoiman jälkeen Suomi pelasi parasta hyökkäyspeliään koko ottelussa. Hurjasti kaksi erää päälle painanut Tshekki väsyi ja Suomen suorahyökkäyspelaaminen alkoi tuottaa maalipaikkoja.

Suomen vahvemman vaiheen jälkeen iski kuitenkin Tshekki. Matej Stransky ohjasi taidokkaasti maalin edestä isännät ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Suomi näytti saavan aikaan loppukirin. Pitkät hyökkäykset pakottivat lopulta Tshekin ottamaan rangaistuksen, kun kellossa oli vielä neljä ja puoli minuuttia aikaa.

Suomen ylivoima oli kuitenkin luokaton.

Viimeisen minuutin ilman maalivahtia pelannut Suomi sai lopussa rakennettua Pakariselle vielä huippupaikan. Tshekin johto piti kuitenkin ansaitusti loppuun asti.

Harri Säteri torjui ottelussa lopulta 35 kiekkoa.