Leijonamestarin liki 100 matsin kausi huipentuu MM-kullan puolustamiseen mestaruuden ja juhlien jälkeen – ”Rupesi odottamaan, että pääsisi mukaan”

© Kuva: Leijonat.fi

Päättyneellä kaudella KHL:n mestaruuden Avangard Omskissa voittanut Oliwer Kaski on yksi niistä muutamista Leijonien pelaajista, jotka ovat mukana nyt Latvian MM-kisoissa hallitsevina maailmanmestareina.

Venäjällä tällä kaudella kaikkiaan 82 pelissä tehot 16+28=44 (+5) tehneellä pakilla on kuulemma hyviä muistoja kultaisista vuoden 2019 MM-kisoista – ja sen kyllä ymmärtää.

Nyt kisakoneeseen hyppääminen mukaan ei ollut vaikeaa.

– Mietin lähtöä KHL:n loppukaudesta. ”Jos tulee kutsu ja pysyy terveenä, niin totta kai lähden”, ajattelin, koviin pisteisiin pystyvä pakki sanoi Leijonien torstaina Riiassa järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Kaikki tietävät sen, että mestarijoukkueilla on tapana juhlia mestaruuksia enemmän ja vähemmän iloliemin ja muiden perusmetodien parissa – niin Omskillakin KHL-kauden loputtua.

– Voiton jälkeen ei heti ruvettu miettimään seuraava steppiä, vaan otettiin ilo irti. Saimme olla rauhassa viikko sen parin-kolmen päivän jälkeen, kun lennettiin (Ville) Pokan kanssa Suomeen. Siinä rupesi jopa odottamaan, että pääsisi maajoukkueen mukaan. Itselle oli helppo muutos KHL:stä tähän, ja kun pysyi vielä terveenäkin, niin oli kivaa tulla tänne.

KHL-lätkä ja maajoukkuekiekko eroavat toisistaan jonkin verran.

– KHL:ssä hoki on simppelimpää, ja kaukalo on pienempi. Täällä pelataan ehkä enemmän kiekon kanssa – se muuttaa tätä. Mutta olettaisin, että jos pystyy pääsemään nyt samaan tasoon, luisteluun ja kamppailupelaamiseen kuin KHL:ssä, niin pitäisi riittää.

Vaikka mestaripakilla on allaan EHT-pelit mukaan luettuna liki sadan matsin talvi, ruutia koneessa riittää.

– Toivottavasti kisoissa nähdään erittäin vahva Oliwer Kaski. Pyritään parantamaan siitä, mihin jäätiin viime kisoissa henkilökohtaisesti, ja samalla yritetään saada hyvää jatkumoa kaudelle KHL:stä. Luottavaisin mielin lähden.

Kuinka valmis ja tyytyväinen pelaaja on siihen, miten joukkue on toteuttanut valmennuksen ajatuksia?

– Tämä on näyttänyt hyvältä, ja treeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki. Siellä on näkynyt niitä juttuja, missä halutaan olla hyviä, erikositilanteissakin on löytynyt hyvää kemiaa.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.