NHL-pelaajien paluu Talviolympialaisiin näyttäisi tapahtuvan ensi vuoden Pekingin Talviolympialaisissa. Taalaliiga ei päästänyt huippupelaajiaan Etelä-Korean kisoihin vuonna 2018.

Nyt NHL sekä pelaajayhdistys ovat kuitenkin edenneet neuvotteluissaan Olympiakomitean kanssa. Toimittaja Frank Seravallin mukaan NHL on saanut suullisen sopimuksen aikaan komitean kanssa kustannuksista. Olympiakomitea suostuu maksamaan pelaajien matkustamisen, vakuutukset ja muut pelaamiseen liittyvät kulut.

Sopimus on kuitenkin vasta suullinen, ja ongelmakohtia löytyy. Suurin näistä liittyy markkinointiin. Pelaajayhdistys sekä NHL itse haluaa käyttää kisojen materiaalia markkinoidakseen tuotettaan. Tästä ei olla Seravallin mukaan vielä päästy yhteisymmärrykseen.

Darren Dreger raportoi, että kansainvälisen jääkiekkoliiton lähde uskoo sopimuksen syntyvän jopa viikonloppuun mennessä. Viimeistään ensi viikolla on syytä odottaa, että osapuolet alkavat sorvaamaan kirjallista sopimusta NHL-pelaajien osallistumisesta Pekingin Talviolympialaisiin.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Darren Dreger

@DarrenDreger
As @frank_seravalli has reported, there is progress in the push to lockdown NHL involvement in the Olympics. Ongoing meetings...paperwork being exchanged between all involved. IIHF source is hopeful a signed agreement could be in place by the weekend or early next week.