Liigassa runkosarjaan tällä kaudella jäänyt SaiPa kertoi kotisivuillaan, että hyökkääjä David McIntyre ja pakki Kalle Maalahti palaavat Lappeenrantaan. Ensiksi mainitun pahvi kattaa ensi kauden, Maalahden sopimus on jopa viisivuotinen. Siinä tosin on optio siirtymisestä ulkomaille kahden pelatun kauden jälkeen.

34-vuotias kanadalainen McIntyre palaa Lappeenrantaan pelattuaan kaudet 2016-21 Sveitsissä pääsarjaa sekä maan toiseksi korkeinta sarjatasoa, lisäksi hyökkääjä veti viime kauden itävaltalaisessa ICEHL-joukkue EC Salzburgissa. Hän mätti SaiPassa kausina 2014-16 runkosarjoissa 32 ja 56 pinnaa, ja kummallakin kaudella joukkue ylsi pudotuspeleihin.

– On erittäin hienoa saada David takaisin SaiPaan. Keskushyökkääjä, joka on erinomainen hyökkäys- ja puolustuspäässä. Hän on loistava esimerkki nuorille pelaajillemme ja tuo pukukoppiin reilusti johtajuutta. Suuren SaiPa-sydämen omaavana hän halusi myös itse tulla nimenomaan Lappeenrantaan, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kommentoi.

McIntyrellä on hallussaan SaiPan yhden kauden syöttöpiste-ennätys – 40 napsua kaudella 2015-16 A-kirjain rinnassa.

Vappuna kolmekymppisiä viettänyt Maalahti puolestaan palaa kotiin kahden Ilves-kauden jälkeen. Hän iski kummallakin sesongilla runkosarjassa tehot 3+21=24, nyt kevään viiden pudotuspeliottelun saldo oli 1+2=3.

– Kölli on todella viihdyttävä puolustaja, jonka pelityyli sopii erinomaisesti nykyjääkiekkoon, jossa puolustajat tukevat aiempaa enemmän hyökkäyksiä. Kalle palaa kotiin kypsempänä pelaajana, Markkanen kommentoi.

Voit katsoa pelaajien haastattelut täältä.