Latvia voitti jääkiekon MM-kisojen avauspäivän iltaottelussa Kanadan maalein 2–0. Latvia ei ole koskaan aikaisemmin voittanut Kanadaa miesten MM-kisoissa.

Latvian kapteeni Kaspars Daugavins ei peitellyt tyytyväisyyttään C Moren haastattelussa:

– Tämä on iso saavutus.

– Kaikki takakarvasivat ja blokkasivat laukauksia. Teimme pienet asiat hyvin, Daugavins summasi ottelua.

Latvia siirtyi ottelussa 1–0 johtoon vain alle kaksi sekuntia ennen avauserän loppua. Miks Indrasis teki avausmaalin ylivoimalla.

Toinen maali syntyi ennen toisen erän puoliväliä. Oskars Batnan ohjaus löysi tiensä verkon perukoille.

Kanada ei kolmannessa erässä onnistunut kovasta yrityksestä huolimatta raapimaan itseään enää tasoihin. Latvian hahmo oli 38 kertaa torjunut Matiss Kivlenieks.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

History at home! Latvia defeats Canada for the first time ever at #IIHFWorlds! 🇱🇻