Jääkiekon MM-kisoissa Ruotsi ja Kanada voittivat molemmat elintärkeät ottelut joukkueiden jatkohaaveiden kannalta.

Ruotsi kaatoi omassa ottelussaan Iso-Britannian maalein 4–1. Ottelun hahmo oli silti Iso-Britannian maalivahti Ben Bowns, joka tylsytti ruotsalaisten maalintekoyritykset ottelussa huimat 52 kertaa.

Kanada sen sijaan oli todella ahtaalla Kazakstania vastaan. Kahden maalin johto muuttui tasatilanteeksi, kun Nikita Mikhailis heilutti kahdesti Kanadan verkkoa.

Kanadan sankariksi nousi nuori Cole Perfetti, joka voittomaalin noin kahdeksan minuutin kohdalla kolmannessa erässä.

Viimeinen niitti oli Connor Brownin osuma tyhjään maaliin kaksi sekuntia ennen loppua.

Sekä Ruotsi että Kanada pelaavat kaksi viimeistä alkulohko-otteluaan näillä näkymin veitsi kurkulla. Molemmat joutuvat myös toivomaan muiden joukkueiden ristiinpeluuta jatkopaikan varmistamiseksi.