Colorado Avalanchen romuluinen hyökkääjä Nazem Kadri on saanut taalaliigassa peräti kahdeksan ottelun mittaisen pelikiellon rusikoituaan St. Louis Bluesin Justin Faulkia joukkueiden toisessa pudotuspelikohtaamisessa torstaiaamuna. Pelikiellon isosta pituudesta johtuen pelaajan kausi voi olla ohi, Coloradon menestyksestä tietysti riippuen.

Jos Colorado putoaa pelaajan kakun aikana, siirtyy se luonnollisesti ensi kauden puolelle lopuilta osin. NHL tiedotti asiasta nettisivuillaan.

Kadri osui juuri kiekon saanutta Blues-pelaajaa vaarallisesti kupoliin Avsin puolustusalueella edellisessä matsissa. Colorado-peluri lensi kesken kamppailun pellolle isoista ovista täysin ansaitusti.

Kanadalaispelaaja on saanut isoja kakkuja pudotuspeleissä aiemminkin. Vuonna 2018 hän teloi Boston Bruinsin hyökkääjä Tommy Wingelsiä ja vuotta myöhemmin saman joukkueen Jake DeBruskia isojen sanktioiden veroisesti.

Joukkueet jatkoivat pudotuspelivääntöään lauantaiaamuna, ja Kadrin tavoin myös jenkkipakki Faulk puuttui ottelun kokoonpanosta. Coloradon rosteriin nousi Carl Söderberg, Bluesin pakisto sen sijaan oli kokenut isompia muutoksia.

Colorado johti pudotuspelien avauskierroksen otteluparin kolmatta osaa luvuin 3-1 sen ollessa toisella tauolla. Otteluvoitot olivat Avalanchelle ennen tätä aamua 2-0.