KalPan ja Tapparan välisessä kolmannessa puolivälieräkohtaamisessa nähtiin torstaina pelin toisessa erässä erikoinen tapaus, kun luvuin 1-2 hävinneen isäntäjoukkueen Juuso Könönen teloi vieraiden Charles Bertrandia naamatauluun.

Hyökkääjä veti ranskalaista poikittaisella leukaperiin, ja kaikesta päätellen Bertrandia sattui naamariin. Hänen akvaariokypäräkin nousi paikoiltaan, eikä KalPan ykkösketjun vasen laituri selvinnyt tapauksesta seuraamuksitta.

Liiga kertoi myöhään torstaina Twitter-tilillään, että tilannehuone tarkasti pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen. Rike siirrettiin Liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Perjantaina sarjan nettisivuilla lisättiin perään, että kurinpitodelegaatio katsoi videotallenteet tilanteesta ja piti tekoa ottelurangaistuksen arvoisena. Koska KalPa pelaa jo tänään, määrättiin Könönen väliaikaiseen pelikieltoon.

Kun toisessa kohtaamisessa KalPa-pelaajista suihkuun lensi Tapparan Blake Parlettia telonut Henri Knuutinen, on kuopiolaisilla eräänlainen vaje hyökkäysarsenaalissa.

Tappara vei torstaina voiton Kuopiosta, ja samalla siirtyi se ottelusarjassa johtoon voitoin 2-1. Välieräpaikka on tänään ensimmäistä kertaa katkolla Tapparalle, ja Pelicansin sekä TPS:n kohtaamisessa on sama tilanne jälkimmäisenä mainitulle.

LUE PERJANTAIN LIIGAJUTUISTA MYÖS:
Ässille valtava menetys: Liigan maalipörssin voittoon paukuttanut ruotsalaistykki siirtyy KHL:ään