NHL-konkari Eric Staalia mahtaa hymyilyttää. 36-vuotias Stanley Cup -voittaja pääsi äskettäin pois sysisurkeasta, pudotuspeleistä putoavasta Buffalo Sabresista Montreal Canadiensin leiriin. Olympialaisten ja MM-kisojen kultamitalistin alku oli siellä taianomainen, kun hän latoi heti debyytissään 3-2-voittomaalin – ja jatkoajalla totta kai.

– Tämä on varmasti hetki, joka pysyy muistissa. Mutta toivon, että meillä on täällä vielä suurempia ja parempia juttuja tulossa, maaliskuun lopussa Buffalon jättänyt kolmosketjun sentteri sanoi NHL:n nettisivujen mukaan.

Tällä kaudella nyt tehot 4+7=11 summannut Staal oli vetänyt jopa 23 ottelua ilman maalia, ja edellisen kerran hän osui Sabresin 3-2-voitossa 30. tammikuuta.

Habsin jalkoihin jäi Edmonton Oilers, ja nyt Montreal on kahdeksan pinnaa ensimmäistä putoajan paikkaa edellä.

– Tämä oli hauska ilta. Olen kiitollinen, että sain tilaisuuden.

Yöllä vajaat 17 minuuttia vastuuta saanut, ja NHL:ssä yli 1 300 ottelua pelannut kanadalainen voitti Cupin Carolina Hurricanesissa vuonna 2006.