”Mun piti vääntää ja tapella” – Tappara ei ollut saada oikeutta Liigan herkkupalassa, huipputuomari päätti erikoisen tapauksen paljonpuhuvasti

© Kuva: Juha Tamminen

Tapparan ja Kärppien väliset kohtaamiset eivät yleensä jätä kylmäksi, ja sama juttu toistui maanantainakin Liigan runkosarjan viimeistä edellisenä pelipäivänä. Kärpät voitti Tampereella 4-1, ja arkistokuvassa oleva kirvesrintojen luotsi Jussi Tapola taisi polttaa päreensä erään tapauksen takia.

Menestyjäluotsi kertoi ottelun tapahtumista totuttuun tapaan Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa – ja yksi tuomaritapaus nousi pinnalle.

– Se pitää sanoa, että Kärppien kolmas maali oli sellainen, mitä itse ihmettelin. Selvästi (Kärppien Mika) Pyörälän maila huitaisi (Tapparan maalivahti Christian) Heljangon räpylää, ennen kuin kiekko oli maalissa. Aikasemmin sellaiset on hylätty, joten täytyy (erotuomarijohtaja Jyri) Rönniltä kysyä ja tarkastaa. Voi olla, että oon väärässä, Tapola kummasteli.

Juhamatti Aaltosen ampuma kiekko pomppi Heljangon varusteissa ja niistä edelleen kohti maalia. Samaan aikaan vahti sai kontaktia Kärppien Pyörälältä.

– Mun piti pyytää kymmenen kertaa haastoa, eikä sitä tullut millään. Sanoin ensimmäisenä, että haastetaan. (Antti) Boman katsoi, että menikö potkusta, eikä sanonut katsovansa mitään muuta.

– Sitten sanoin, että no me haastetaan. Hän sanoi, että ei suostu. Mun piti vääntää ja tapella, että saadaan haasto aikaan. On aika ihmeellistä, se oli kuin huutokaupassa, Tapola virnisti.

– Seuraavaksi toivon, että katsotaan ilman, että pitää huutamaan ruveta, luotsi jatkoi.

Pelin puolessa välissä syntynyt osuma siis hyväksyttiin lopulta, ja sen turvin Kärpät rykäisi kahden maalin johtoon. Boman osoitti maalia varsin räväkästi, ja videoiden perusteella hän huikkasi samaan aikaan v-kirjaimella alkavan suomalaisen voimasanan.

Playoff-henkeä kaikkialla!

Liekö kevääseen totta kai kuuluvaa sähköä ilmassa ja tapahtumia tyrkyllä tiistainakin, kun Tappara ja Kärpät ottavat uusiksi yhteen. Liigan runkosarja päättyy herkulliseen täyteen kierrokseen kello 18.30 alkaen.